Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları 29 Haziran’da başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, “Seçimin başlangıç tarihi 29 Haziran Pazar günü olup, aynı gün adaylık başvuruları da başlayacak ve bu başvurular 3 Temmuz Perşembe günü saat 17.00'ye...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları 29 Haziran’da başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, “Seçimin başlangıç tarihi 29 Haziran Pazar günü olup, aynı gün adaylık başvuruları da başlayacak ve bu başvurular 3 Temmuz Perşembe günü saat 17.00'ye kadar devam edecektir.” dedi.

YSK Başkanı Güven, 30 Mart yerel seçimleri ve yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında YSK’da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarının başladığını belirten Güven, şunları söyledi: “Birinci tur için oy verme günü 10 Ağustos Pazar, birinci turda salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci tur için oy verme günü 24 Ağustos Pazar olarak belirlenmiştir. Yurtdışında ülkelere göre değişiklik göstermekle birlikte birinci tur için 31 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında, birinci turda salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci tur için 17 Ağustos – 20 Ağustos arasında seçmen sayıları göz önüne alınarak belirlenen bir ile dört gün içinde oy verme işlemi gerçekleştirilecektir.”

GÜMRÜK KAPILARINDA OY KULLANMA

Başkan Güven, gümrük kapılarında yapılacak oylama ile ilgili de “Gümrük kapılarında oy verme işlemesi ise birinci tur için 26 Temmuz – 10 Ağustos arasında, birinci turda salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci tur için 17 Ağustos – 24 Ağustos arasında yapılacaktır. Seçimlerde 54 ülke ve 103 temsilcilikte yapılacak olup, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle birlikte koordineli olarak hazırlıklar devam etmektedir. Ülkemizde ve yurt dışı temsilciliklerimizde ilk kez yapılacak cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 25 adet genelge hazırlanmış olup, zamanı geldikçe açıklanacaktır." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞVURU TARİHİ

Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuru tarihini de açıklayan Güven, konuşmasını şöyle tamamladı: “Seçimin başlangıç tarihi 29 Haziran Pazar günü olup, aynı gün adaylık başvuruları da başlayacak ve bu başvurular 3 Temmuz Perşembe günü saat 17.00’ye kadar devam edecektir. Cumhurbaşkanı geçici aday listeleri 8 Temmuz Salı günü, kesin aday listeleri ise 11 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanacak olup, kesin aday listesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte propaganda dönemi başlayacaktır. Bununla birlikte cumhurbaşkanı birinci tur seçimi geçici sonuçları 11 Ağustos Pazartesi günü ilan edilecektir.” CİHAN

Yorumlar