Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye, sorunlara rağmen gelişmiş demokrasi olma yolunda

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin sorunlarına rağmen gelişmiş demokrasi olma yolunda ciddi adımlar attığını kaydetti. Gül, 19 Mayıs münasebetiyle yayımladığı mesajda "Türkiye, sorunları ve eksiklikleri bulunsa da gelişmiş bir...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Türkiye, sorunlara rağmen gelişmiş demokrasi olma yolunda

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin sorunlarına rağmen gelişmiş demokrasi olma yolunda ciddi adımlar attığını kaydetti. Gül, 19 Mayıs münasebetiyle yayımladığı mesajda "Türkiye, sorunları ve eksiklikleri bulunsa da gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi olma yolunda ciddi mesafe katetmiştir." dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli bayramın gururu yanı sıra Soma’da meydana gelen maden faciasının acısının yüreklerde hissedildiğini belirtti. Milletçe derin bir üzüntü içerisinde olduklarını kaydeden Gül, bugün güçlü bir Türkiye’den söz ediliyorsa bunun geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara borçlu olduklarını belirtti. Gül, "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki modernleşme, çağdaş dünyayla bütünleşme ve müreffeh bir gelecek inşa etme gayretlerini kararlılıkla sürdüren Türkiye, sorunları ve eksiklikleri bulunsa da gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi olma yolunda ciddi mesafe katetmiştir. Son yıllardaki kapsamlı ve köklü atılımlar bu sürece ivme kazandırmıştır. Bununla birlikte evrensel değerlerin ışığında sorunların çözüleceğine, sıkıntıların aşılacağına ve eksikliklerin giderileceğine olan inancımı belirtmek isterim." ifadelerine yer verdi.

Temel hedefin Türkiye’nin yakaladığı gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, gelecek nesillere demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan daha da gelişmiş, en ileri standartları yakalamış, vatandaşlarını yüksek gelir seviyesine ulaştırmış, mutlu ve huzurlu bir ülke bırakmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye’yi ileri götürecek, bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşıyacak güç, genç nüfusumuzdur. Bu nedenle ülkemizin genç nüfus yönünden sahip olduğu demografik fırsatları avantaja dönüştürmemiz elzemdir. Dünyadaki küresel kalkınma yarışı, yeni nesillerin nitelikli bir şekilde yetiştirilmesini, onlara yönelik programlar geliştirilmesini ve politikalar üretilmesini zorunlu kılmaktadır. İşte bu şuurla gençlerimizin eğitimine önem veriyoruz." dedi.

‘GENÇLERİN GÖRÜŞLERİNE DEĞER VERMEK GEREKİR’

"Gençlerimizin geleceğe ilişkin kaygılarının giderilmesi konusunda devlet ve millet olarak hassasiyetimizi en üst seviyeye çıkarmamızın önemine de dikkat çekmek istiyorum." sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "Gençlerimizin sorunlarının çözümü; onların beklentilerini karşılamayı, ihtiyaçlarını dikkate almayı; onları anlamayı, görüşlerine değer vermeyi gerektirmektedir. Sevgili Gençler, ülkemizin en önemli potansiyeli sizlersiniz. Sizler de bunun bilincindeki nesiller olarak, kendinizi en iyi şekilde yarınlara hazırlamalısınız."

‘DEMOKRATİK TUTUMU BİR KÜLTÜR HALİNE GETİRİN’

Gençleri küresel vatandaşlar olmaya, tüm insanlığın mutluluğu için çalışmaya çağıran Cumhurbaşkanı Gül, "Tüm bunların yanında, insanı sevmeyi; adalete, eşitliğe önem vermeyi; insan haklarına ve farklı görüşlere saygı duymayı; demokratik tutum ve davranışları bir kültür haline getirmeyi; büyük düşünmeyi, idealleri doğrultusunda yılmadan gayret göstermeyi; bir hayat felsefesi olarak benimsemelisiniz. Sizlerin değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak, milletimize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphe duymuyorum. Varlığınız ve dinamizminiz ülkemize değer katmaktadır. Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye’yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar