Cumhurbaşkanı Gül, Rasmussen’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi sonbaharda sona erecek olan ve eylül ayında düzenlenecek Galler Zirvesi öncesinde istişarelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen’i, Çankaya Köşkü’nde kabul...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Rasmussen’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi sonbaharda sona erecek olan ve eylül ayında düzenlenecek Galler Zirvesi öncesinde istişarelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen’i, Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Rasmussen’e, genel sekreter olarak görev yaptığı süre boyunca verdiği hizmetler için teşekkür ederek, bu kapsamda Yeni Stratejik Konsept’in kabulü ve hava savunma stratejisi hazırlıklarında İttifak’ın çalışmalarına basiretle liderlik ettiğini hatırlattı.

Genel Sekreter Rasmussen ise başbakan olarak görev yaptığı dönemden bu yana yaklaşık 12 yıldır tanışıklıkları bulunan Cumhurbaşkanı Gül’e, NATO Genel Sekreteri olarak görev yaptığı süre boyunca, kendisine verdiği destek ve işbirliği için teşekkür etti. Genel Sekreter Rasmussen ayrıca, Eylül ayında düzenlenecek NATO Galler Zirvesi’nin gündeminde yer alan konular hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi. Görüşmede ayrıca Irak, Ukrayna, Suriye ve Afganistan’daki durum gibi güncel bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar