Cumhurbaşkanı Gül: Mevcut şartlarda siyaset yapmayacağım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adaylığı konusunda birçok spekülasyon yapıldığına dikkat çekerek, mevcut şartlarda siyasi hayatına devam etmeyeceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: Mevcut şartlarda siyaset yapmayacağım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adaylığı konusunda birçok spekülasyon yapıldığına dikkat çekerek, mevcut şartlarda siyasi hayatına devam etmeyeceğini ifade etti. Gül ‘‘Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim.’’ dedi.

Kütahya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilikte gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir sürecin başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Görüyorum ki birçok spekülasyonlar oluyor, ben devletin bütün kademelerinde milletimize hizmet ettim. Büyük bir şerefle bu görevleri hep yerine getirdim. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını doğrusu burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum çok spekülasyonlar, çok şeyler söyleniyor.’’ şeklinde konuştu.

"PUTİN-MEDVEDEV FORMÜLÜ DEMOKRATİK DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Gül, Putin-Medvedev formülünün sorulması üzerine ise ‘‘Ben onları doğrusu, bu şekilde demokrasiye çok yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Bugünkü şartlar içinde düşüncemi söylemiş oldum.’’ cevabını verdi. Gazetecilerin, ısrarla ‘siyaseti bırakacak mısınız’ sorusu üzerine Abdullah Gül, ‘‘Mevcut şartlar içinde, bugünkü koşullar içerisinde böyle bir planımın olmadığını söyledim.’’ ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI OLMAM BAZI KONULARI KONUŞMAMI SINIRLIYOR"

Yaptığı değerlendirmenin Köşk’e yeniden adaylığının işareti olup olmadığının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Onu da gayet açık bir şekilde söyledim. Bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Ama şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla muhakkak bunu arkadaşlarımızla konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede hep beraber bir karara varacağımızı ve bunu da kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi söyledim.’’ dedi. CİHAN

Yorumlar