Cumhurbaşkanı Gül istedi, Sincan Metrosu 1 hafta bedava

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan Metrosu'nun açılışında Marmaray'ın ilk günlerde ücretsiz olduğunu hatırlatarak Sincan metrosunda da böyle bir uygulamanın yapılması teklifinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül istedi, Sincan Metrosu 1 hafta bedava

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan Metrosu'nun açılışında Marmaray'ın ilk günlerde ücretsiz olduğunu hatırlatarak Sincan metrosunda da böyle bir uygulamanın yapılması teklifinde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan metronun bir hafta ücretsiz olacağı haberini alan Gül, “Sayın Başbakanımız bir hafta için ücretsiz herkes seyahat etsin demişsiniz. Tebrik ederim sağ olun hayırlı olsun” dedi.

Ankara trafiğini rahatlatması amacıyla yapımı tamamlanan Batıkent-Sincan metro hattı hizmete girdi. Metronun açılışı için Harikalar Diyarı’nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Marmaray’da açılışı yaparken böyle büyük hizmetlerin yapılınca, herkesin bundan faydalanması için, bir süre ücretsiz olabilir teklifinde bulunduğunu söyleyen Gül, “Şimdi de Sayın Başbakan’a, belediye başkanına sizlere sesleniyorum. Herhalde Sincan için de böyle bir şey düşünebilirsiniz. Belki bir hafta düşünebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama tabi yine karar sizin olacaktır.” dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını bitirmesine kısa süre kala Başbakan Erdoğan program sunucusunu yanına çağırdı. Kürsüden ayrılmak üzereyken yanına gelen sunucunun Erdoğan'ın sözlerini ilettiği Gül, “Bir istekte bulunmuştum, karşılığını da aldım şimdi. Sayın Başbakanımız, 'Bir hafta için herkes ücretsiz seyahat etsin' demişsiniz. Tebrik ederim, sağolun' diyerek vatandaşlara müjdeyi verdi.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hattın açılış kurdelesini, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile başbakan yardımcıları ve bakanlar birlikte kesti. CİHAN

Yorumlar