Cumhurbaşkanı Gül: İşgal sona ermedikçe benzer trajediler devam edecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze kurbanları için üç günlük ‘Milli Yas’ ilan edilmesiyle ilgili, "Filistin halkının özgürlüğü kalıcı biçimde sağlanmadıkça ve İsrail işgali geri dönülemez biçimde sona ermedikçe benzer insani...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül: İşgal sona ermedikçe benzer trajediler devam edecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze kurbanları için üç günlük ‘Milli Yas’ ilan edilmesiyle ilgili, "Filistin halkının özgürlüğü kalıcı biçimde sağlanmadıkça ve İsrail işgali geri dönülemez biçimde sona ermedikçe benzer insani trajedilerin yaşanmaya devam edeceği açıktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Yönetimi'nin Gazze trajedisinin kurbanları için dün ilan ettiği üç günlük 'Milli Yas’a Türkiye’nin, devleti ve halkıyla ortak olduğunu belirterek, Filistin halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, binlerce yaralıya acil şifa diledi. Filistin halkının, kadın ve çocuk gözetilmeden maruz kaldığı eziyet ve katliamın, Türkiye ve dünya halklarının vicdanını derinden yaralamaya devam ettiğini vurgulayan Gül, "Temennimiz yaşanan acının bir an önce durması ve tekrarlanmamasıdır. Ancak bugün yaşanan olaylar, şu gerçeği unutturmamalıdır: Filistin halkı altmış yılı aşkın bir süredir işgal ve baskı altındadır. Kurbanların sayısı on binleri bulmuştur. İsrail Hükümetinin son saldırısı, geçmişteki birçok acımasız saldırının son halkasıdır. İsrail Hükümetinin sorumsuz ve umursamaz tutumu ne yazık ki bu saldırının ilk olmadığı gibi son da olmayabileceğini göstermektedir." değerlendirmesini yaptı.

YENİDEN CİDDİ VE KAPSAMLI BİR GİRİŞİM ÇAĞRISI

Gül, Filistin halkının korunması ve özgürlüğü kalıcı biçimde sağlanmadıkça ve İsrail işgali geri dönülemez biçimde sona ermedikçe benzer insani trajedilerin yaşanmaya devam edeceğinin açık olduğunu dile getirdi.

İlgili tarafları bir yandan Gazze’de acilen ateşkes sağlamaya çalışırken, diğer yandan kalıcı ve adil bir barış için yeniden ciddi ve kapsamlı bir girişim başlatmaya çağıran Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Aksi takdirde, bu gidişten herkes zarar görmeye devam edecektir. Hep söylediğim gibi, böyle bir gidişin kazananı olmayacaktır. Dünyada barış ve istikrar bundan etkilenmeye devam edecektir. Halklar arasındaki kin ve nefret tohumları büyüyecektir. İlgili devletleri ve uluslararası teşkilatları kısa vadeli, dar çıkar hesaplarından bir süre için sıyrılmaya, diplomasiyi, diyalogu ve siyasi mekanizmaları, gecikmeksizin ve samimiyetle, herkes için barış ve güvenlik yolunda harekete geçirmeye bir kez daha davet ediyorum." CİHAN

Yorumlar