Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin davet üzerine Gürcistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 5-7 Mayıs tarihlerini kapsayan ziyarette 6 Mayıs Çarşamba günü...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin davet üzerine Gürcistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 5-7 Mayıs tarihlerini kapsayan ziyarette 6 Mayıs Çarşamba günü Tiflis’te Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının katılımıyla üçlü zirve düzenleneceği kaydedildi. Gül’ün, Margvelaşvili ve Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile gerçekleştirecekleri görüşmelerde, ikili ilişkilerin çeşitli veçheleri ele alınacağı ve Gürcistan ile ortak gündemde yer alan bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi. Bu kapsamda 6 Mayıs günü Türk ve Gürcü işadamlarının iştirakiyle iş forumu da düzenlenecek.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları Üçlü Zirvesi’nde Kafkasya'ya ilişkin işbirliği projeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek, bölge halklarının ortak çıkarlarına hizmet eden üçlü işbirliğinin daha ileriye taşınmasını teminen atılabilecek adımlar ele alınacak. Ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Ziyaretin, Gürcistan’la stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkilerin her alanda daha ileri seviyelere taşınmasına imkan sağlayacağı, ayrıca Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında bölgesel düzeyde yürütülen işbirliği projelerinin en üst düzeyde ele alınmasına vesile olacağı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar