Cumhurbaşkanı geçmiş olsun demedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dün Adana, Mersin'de parti teşkilatlarımız bombalandı. Bu tarafsız Cumhurbaşkanı halen olayı kınamış değil, 'Geçmiş olsun' demiş değil. Demek ki sen HDP'lilerin Cumhurbaşkanı değilsin. HDP'liler katledilse umurunda değil. Biz böyle Cumhurbaşkanı istemiyoruz, başkan olarak da görmek istemiyoruz ve yaptırmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı geçmiş olsun demedi
  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dün Adana, Mersin'de parti teşkilatlarımız bombalandı. Bu tarafsız Cumhurbaşkanı halen olayı kınamış değil, 'Geçmiş olsun' demiş değil. Demek ki sen HDP'lilerin Cumhurbaşkanı değilsin. HDP'liler katledilse umurunda değil. Biz böyle Cumhurbaşkanı istemiyoruz, başkan olarak da görmek istemiyoruz ve yaptırmayacağız" dedi.  Seçimlere 20 gün kaldığını belirten Demirtaş, "İnanıyorum ki Ahmet Davutoğlu'nu ikna edeceğim HDP'ye oy verecek. Sevgili Ahmet Hoca; biz kaybedersek sen de kaybediyorsun. Gel HDP'ye oyunu at, bu zulümden sen de ülke de kurtulsun" diye konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Adıyaman mitinginde Sakarya Caddesi üzerindeki miting alanını dolduran binlerce kişiye seslendi. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti hükületini eleştirdi, barajı aşacaklarına inandığını ifade etti. 7 Haziran'ı iple çektiklerini belirten Demirtaş, seçime kalan süre içerisinde partililerinin, kararsız olanları ziyaret ederek HDP'ye oy vermeye ikna etmelerini istedi.
Partilerinin üzerinde baskılar oluşturulduğunu ve çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını savunan Demirtaş, "Özellikle de Adıyaman gibi yerlerde AKP'nin kale olarak gördüğü ama aslında AKP'nin önünde diz çökmeyi onursuzluk kabul eden her yerde AKP'yi yıkmak boynumuzun borcudur" dedi.

Yorumlar