Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Mitingi'nde halka seslendi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı'da konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Mitingi'nde halka hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 11. Cumhurbaşkanımız sayın Gül, Parlamentomuzun sayın başkanı gazilik vasfına ikinci kez nail olan TBMM'nin başkanı Sayın Kahraman, Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın Cumhuriyet Başkanı Genel Başkanı, Milliyetçi Hareket Başkanı Genel Başkanı, KKTC başbakanı, ülkesini Fetullahçı Terör örgütüne teslim etmeyen sevgili halkım sizleri muhabbetle selamlıyorum. 

O gece adeta, ölümü öldüren, sokakları meydanları, sokakları dolduranlar, şehitlik ve gazilik rütbelerine ulaşanlar inanın bana ebediyete ulaştılar. İnanın bana bu rütbeler her zaman ulaşılabilecek ayrıcalıklar değildir. 

Hepimizin gazası mübarek olsun. İstanbul'un Ankara'nın gazası mübarek olsun. Darbe girişimi gecesi tüm farklılıkları bir kenara bırakarak, dünyayı kendine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun. 

Kardeşlerim, bu millet başka bir millet. Gerçekten Türk milleti, Malazgirt'ten hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu'nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz'da aynı kararlılıkla darbecilerin karşısına dikilmiştir. 

Bugün burada, eski Cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla, genelkurmay başkanımızla, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlarıyla, bu meydanda verdiğimiz şu görüntü varya inanın, ülkemizin düşmanlarını 15 Temmuz sabahı kadar üzmüştür. 

İşte bu yüzden ne diyoruz. Bir olacağız, birlik olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

Şimdi, siyasi partilerimizin genel başkanları burada, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizin talebinizi biliyorlar. İdam talebinizin karanını verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. 

Kardeşlerim, Vatan Caddesi'nde bedeni ikiye bölünmüş vatandaşımı görünce bu talebi görmezden gelmem mümkün mü, bunları gördükten sonra efendim biz kalkıp da efendim Avrupa'da yokmuş, Amerika'da var, Japonya'da var, Çin'de var. Onların çoğunda oluyor da bizde niye olmuyor. Zaten 84'te vardı. Zaten bu millet istiyorsa öyle zannediyorum siyasi partiler de bunu kabul edecek. 

Yorumlar