Cumhurbaşkanı Erdoğan 80 darbesini izledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la beraber Üsküdar'da bir alışveriş merkezindeki sinemaya giderek 80 darbesini anlatan filmi izledi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan 80 darbesini izledi!

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan ile müşterek akşam saatlerinde Üsküdar'da olan bir alışveriş merkezindeki sinemaya giderek, 21.15 seansında gösterilen 'Bizim Hikaye' filmi izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinema çıkışında bir izahat yaparak filmi değerlendirdi. Erdoğan, "1980 darbesi, darbe öncesi nesillerin hangi çilelerle yetiştiği ve darbeden sonra çekilenler, fikir, fikir noktasında o günün özgürlükler tablosunu ortaya koyması bakımında fazla fazla fazla ciddi buldum. Gerçekten noktayı geldi  gözlerim yaşardı. Çünkü İbrahim Akıncı'nın salt bir hücreye atılma değil gerçekte havuzun arasında o sedire geçmesi vakayı yada o betonda kalması vakayı yaşadığımız olaylardı. Bundan ötürü burası fazla fazla fazla anlamlı buluyorum.  Buna aynı nice gençlerimiz hayatlarını ne yazık ki zindanlarda kaybetti. Zindanların dışında, 'iki bir taraftan, iki bir taraftan' dediler. Bunu böyle bir filmle ortaya koyması bakımından lazım senaristlerini, lazım yapımcılarını, gerekse bu filmde rol sektör bütün arkadaşları kutluyorum, kutlama ediyorum. Bu filmin yapımına yardımı olanlara da şahsen, özgürlük savaşı verenler hesabına da teşekkür ediyorum" dedi. 

Bugün gösterime giren ve 80 darbesinde suçsuz yere mahkum edilenleri ifade eden filmin yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlenirken, başrolleriniyse Cansel Elçin, Sera Tokdemir ve Naz Elmas paylaşıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar