'Cumhurbaşkanı bütün partilere eşit mesafede olmalı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Köşk'e çıkacak cumhurbaşkanının bütün partilere eşit mesafede olması gerektiğini belirtti. Arzularının Türkiye'yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden...

Google Haberlere Abone ol
'Cumhurbaşkanı bütün partilere eşit mesafede olmalı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Köşk'e çıkacak cumhurbaşkanının bütün partilere eşit mesafede olması gerektiğini belirtti. Arzularının Türkiye'yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Kartal, 13 Temmuz'da Ankara'da yapacakları toplantı sonrasında hangi adayı destekleyeceklerini açıklayacaklarını kaydetti.

Kartal, yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adaylarından birinin, kendileri için yok hükmünde olduğuna işaret ederek, BBP için mevcut adayların Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyledi. Her iki adayın da partilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Kartal, önerilerini kendilerini ilettiklerini ve görüşlerini de teşkilatlarıyla paylaştıklarını söyledi.

13 Temmuz'da Ankara'da yapacakları istişare toplantısının ardından hangi adayı destekleyeceklerini açıklayacaklarını ifade eden Kartal şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı seçimi konusunda hassas olduğumuz 3 konu var. Birincisi merhum Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu suikastinin aydınlatılması, ikincisi çözüm süreci çünkü biz böyle bir çözüm sürecinin ülkemize hayır getirmeyeceğine inanıyoruz, 3'üncüsü ise Ortadoğu'daki gelişmelerde Türkmenlerin sıkıntıları. Bu konularda iki adaya da önerilerimizi ilettik."

Cumhurbaşkanı için milliyetçi, muhafazakar, hukukun üstünlüğüne inanan, uluslararası alanda tanınan, tarafsız ve partili olmaması gibi kriterlerin önemli olduğunu vurgulayan Kartal, "Türkiye'yi kamplaştıracak ayrıştırıcı bir seçim sürecini istemiyoruz. Köşke gidecek cumhurbaşkanı bütün partilere eşit mesafede olması lazım. Türkiye'yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz." dedi.

Son günlerde hükümetin 'paralel' diye bir mesele tutturduğuna dikkat çeken Kartal, "17 ve 25 Aralık'tan sonra hükümet yetkililerinin ağzına düşmüş. Fakat bu paralelin ne olduğunu 8 aydır hala kimse öğrenemedi. Paralel dediğiniz örgütün bir askeri yapısı olur, bir mali bütçesi olur. Gizil yapılanmaları olur. Sizin paralel dediğinizde biz bunları göremedik. Paralel demediğiniz KCK ve PKK terör örgütü, bunlar tamamen paralel yapılanmasına girmesine rağmen bunlarla çözüm diyorsunuz ama bu tarafta kimsenin bilmediği sırf sizin varsa eksiklerinizi, hatalarını, yanlışlarınızı yüzünüze söyledi diye siz onları paralel addediyorsunuz. Bunu kabullenmek mümkün değil." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar