Cumhurbaşkanı adaylığına ismi geçen Büyükerşen: Ben de İhsanoğlu’nu önerirdim

Cumhurbaşkanlığı için ismi çatı adaylar arasında geçen CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den, ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek geldi. Cumhurbaşkanlığı için tercihini İhsanoğlu'ndan yana...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı adaylığına ismi geçen Büyükerşen: Ben de İhsanoğlu’nu önerirdim

Cumhurbaşkanlığı için ismi çatı adaylar arasında geçen CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den, ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek geldi. Cumhurbaşkanlığı için tercihini İhsanoğlu'ndan yana koyduğunu açıkça ilan ettiğini belirten Büyükerşen, Eskişehirlilere, öğrencilerine, sandığa gidip kendisi gibi oylarını İhsanoğlu için kullanmalarını istedi. Ortak aday olarak İhsanoğlu’nun gösterilmesinin iyi ve doğru bir tercih olduğunun altını çizen Büyükerşen, “Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun yerine ben de olsaydım önüme gelen isimler arasında Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermeyi önerirdim. Buna çok önem veriyorum.” dedi.

CHP Eskişehir İl Yönetimi; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, MHP İl Başkanı Ayhan Sezer ve MHP yönetimini, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde, CHP ve MHP’nin birlikte belirlediği ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verme çalışmalarını konuşmak için ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin halkoyu ile seçilecek cumhurbaşkanı meselesinin son derece önemli bir konu olduğunu söyledi. Halkın, bu seçimde oy kullanırken çocuklarının ve torunlarının da geleceğini düşünerek oy kullanmak zorunda olduğunu kaydetti. Büyükerşen, şöyle dedi: “Bu seçimlerde Türkiye çağdaş batı devletleri gibi uygar bir ülke mi olacak? Yoksa her gün kargaşa, cinayet, bombalama, insan kafasını adeta kurbanlık koyun gibi kesen insanların büyük bir hareketlilik içinde olduğu Ortadoğu ülkeleri gibi mi olacağız? Bunun kararı verilecek. Oylar bunu belirleyecek. Halkımız gelecek kuşakları da düşünerek, onlar için parlak aydınlık günleri vaadeden bir seçim yapmak zorundadır.”

“TÜRK HALKI BASİRETLİ DAVRANARAK, GELECEĞİ İÇİN İHSANOĞLU’NU TERCİH EDECEKTİR”

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun tanınmaya başladığını belirten Büyükerşen, ancak öyle eşit olmayan koşullar içinde yarış yapıldığını aktardı. “Başbakan, ‘Başbakanlık olanaklarını sonuna kadar kullanırım’ diyor. Bu seçimde bunların etkili olmasına karşın ben Türk halkının, basiretli davranarak, oyunu Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana kullanacağını düşünüyorum.” diyen Büyükerşen, “Buna inanıyorum, çünkü bu seçim Türkiye’nin geleceğidir. Bunun böyle bilinmesi gerekir.” diye konuştu. İhsanoğlu’nun en önemli yönünün ise diplomat olması olduğunu vurgulayan Büyükerşen, “Ortadoğu coğrafyasını, Arap ülkelerini çok iyi tanıyan, bilen bir insandır. O ülkelerdeki insanlar da onu çok iyi tanımaktadırlar. Bu nedenle onu genel sekreterlik görevine getirmişlerdir. İhsanoğlu, bu vasıfları ile Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkeleri arasında da çok iyi tanınmaktadır. Okyanus ötesi, Asya ülkeleri arasında çok iyi tanınan, sözü, basireti, yetenekleri, bilgisi olan bir insandır.” ifadesini kullandı.

“VATAN BORCU ÖDERCESİNE OYUMU İHSANOĞLU’NDAN YANA KULLANACAĞIM”

“Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana gönül rahatlığıyla, bir vatan borcu eda edercesine oyumu kullanacağım” diyen Büyükerşen, Türkiye’nin geleceğinin bu seçime bağlı olduğunu dikkat çekti. Büyükerşen, “Türk halkı bu seçimle ya diktatörlüğe gidecek, Arap ülkelerine benzer bir ülke olacaktır. Ya da onların bile gıpta ile baktığı gerçek demokrasi ile yönetilen, nüfusunun çoğu Müslüman bir ülke konumunda olacaktır.” dedi.

“ESKİŞEHİRLİLER, ÖĞRENCİLERİM ELLERİNİ VİCDANINA KOYUP BENİM GİBİ İHSANOĞLU'NA OY VERSİN”

Bu açıdan tüm vatandaşlara, özellikle gençlere seslenen Büyükerşen, şöyle konuştu: “Gençler, hepiniz idealistsiniz, sosyal demokrasiye, kalkınmaya, insanca yaşamaya gönül bağlamışsınız. Buna bakıp, bu yönde oy kullanmanızı istiyorum. Yetişkinlere, aydınlara seslenmek istiyorum, özellikle kendini aydın sayan aydınlarımıza. Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi olamaz, olsa olsa Arap ülkelerine örnek olacak. Ben bu açıdan cumhurbaşkanlığı için tercihimi Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan yana koyduğumu buradan açıkça ilan ediyorum. Eskişehirlilere, tüm öğrencilerime buradan sesleniyorum, sandığa gitsinler ve bütün bu düşüncelerle elleri vicdanlarında, benim gibi rahatlıkla oylarını İhsanoğlu için kullansınlar.”

“BEN DE İHSANOĞLU’NU ÖNERİRDİM”

Büyükerşen, İhsanoğlu’nun çatı aday gösterilmesinin bir önemli tarafının da muhalefet partilerinin ilk defa Türkiye’nin rejimi konusunda ortak hareket etmeleri olduğunun altını çizdi. “Biliyorum ki her iki partide de aday gösterilecek çok insan vardır. Fakat mevcut şartlar karşısında her iki partinin lideri de çok iyi bir iş yapmışlardır ve doğru bir aday göstermişlerdir.” ifadesini kullanan Büyükerşen, “Ben Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin yerinde olsaydım önüme gelen isimler arasında Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermeyi önerirdim. Buna çok önem veriyorum. Herkes aklını başına alsın. Türkiye’nin geleceği için herkesi İhsanoğlu için oy kullanmaya çağırıyorum.”

CİHAN

Yorumlar