'Cumhurbaşkanı adayının nihai hedefi Köşk'te Öcalan ile selfie yapmak'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, seçim rüşveti olarak görülen çözüm süreci tasarısının alelacele yasalaştırılmaya çalışıldığını öne sürüp, "Hükümetin bir de eylem planı olduğu söyleniyor. Herhalde sayın Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
'Cumhurbaşkanı adayının nihai hedefi Köşk'te Öcalan ile selfie yapmak'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, seçim rüşveti olarak görülen çözüm süreci tasarısının alelacele yasalaştırılmaya çalışıldığını öne sürüp, "Hükümetin bir de eylem planı olduğu söyleniyor. Herhalde sayın Cumhurbaşkanı adayının nihai hedefi Köşk'te Öcalan ile selfie yapmak. Ama bunu becerme imkanı olmayacak." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde tarihte benzeri görülmemiş bir yıkım projesinin devreye sokulduğunu söyledi. İktidarın hukuku felç ettiğini, gerek yerel idarelerde gerekse merkezi yönetim düzeyinde tam denetimsiz karar alma anlayışına yöneldiğini dile getiren Ayhan, Başbakan'ın kendine güvenmediği için diğer adaylarla eşit bir şekilde seçime katılmaya cesaret edemediğini kaydetti.

Milletin 10 Ağustos'ta bu çarpık yapıya dur diyeceğini, demokratik parlamenter sistemin, milli birlik ve kardeşliğin devamı yönünde iradesini ortaya koyacağını vurgulayan Ayhan, AK Parti'nin Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde varılan bu uzlaşmadan rahatsız olduğunu söyledi. "Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gereğince istifa etmesi gerekiyor. Etmemesi durumunda istifa etmiş sayılması gerekir. Yani sayın Başbakan artık yok hükmündedir." diyen Ayhan, İhsanoğlu polemiğe girmedikçe Başbakan'ın hırçınlaştığını belirtti.

Çözüm süreciyle ilgili tasarıya da tepki gösteren Ayhan, tasarının müzakereciye ve teröriste güvence veren yıkım süreci olduğunu savundu. Seçim rüşveti olarak görülen tasarının alelacele yasalaştırılmaya çalışıldığını anlatan Ayhan, "Hükümetin bir de eylem planı olduğu söyleniyor. Herhalde sayın Cumhurbaşkanı adayının nihai hedefi Köşk'te Öcalan ile selfie yapmak. Ama bunu becerme imkanı olmayacak. Beceremeyecek. İmralı'ya kendi gidip bunu gerçekleştirirse daha iyi, sonradan böyle bir fırsat olmayacak." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar