Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun ikinci durağı Trabzon olacak

Yurt gezilerine yarın memleketi Yozgat'tan başlayacak muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortak adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ikinci durağı Trabzon olacak. Cuma günü sabah saatlerinde şehre gelecek İhsanoğlu, havalimanında...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun ikinci durağı Trabzon olacak

Yurt gezilerine yarın memleketi Yozgat'tan başlayacak muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortak adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ikinci durağı Trabzon olacak. Cuma günü sabah saatlerinde şehre gelecek İhsanoğlu, havalimanında kendisine destek veren siyasi partilerce karşılanacak. Günü burada geçirecek olan İhsansonğlu, esnaf ziyareti yapacak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren MHP, CHP, BBP, DSP ve DP il başkanları, ziyaretle ilgili Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak basın açıklaması yaptı. Burada konuşan CHP İl Başkanı Yavuz Karan, Türkiye'nin tarihinin en ağır ve zor günlerini yaşadığını savundu. Karan, komşularıyla sıfır sorun politikası güden Türkiye'nin, 12 yıllık AKP iktidarının sonunda komşularını sıfırladığının altını çizdi.

Bu dönemde cumhuriyet tarihinde hiç alışık olunmayan olayların yaşandığını ifade eden Karan, "Suriye uçağımızı düşürdü. İsrail gemisini bombadı, insanlarımızı öldürdü. Hükümet tarafından desteklenen terör örgütü konsolosluğumuzu basıp, yurttaşlarımızı rehin aldı. TIR şorförlerimiz kayıp. Bu yetmiyormuş gibi sınırlarımız içerisinde bayrağımızı indirmek sıradan olay haline geldi. Bu ağır koşullar altında ülkemiz cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyor. Ülkeyi yöneten iktidar, ülkemizin bölünme sürecine katkı yapmak için çıkardığı büyükşehir yasasından sonra yarı başkanlık sistemini uygulamaya koyarak, ülkemizin bölünme amacını gerçekleştirme yönündeki planını bir adım öteye taşıyacaktır." dedi.

Karan, bu şartlar altında gidilen seçimler öncesi CHP ve MHP’nin ortak girişimi ile Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘çatı aday’ olarak toplumun değerlendirmesine sunulduğunu hatırlattı. Bu girişime BBP, DSP ve DP’nin de destek verdiğine değinen Karan, bunun Türk siyasi tarihine geçecek bir uzlaşı olduğunu vurguladı. Karan, bu uzlaşının en temel nedenlerini ise şöyle sıraladı: "Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı, 77 milyonun cumhurbaşkanı olmalı. Anayasaya sadakatle bağlanmalı, güçler ayrılığı ilkesini benimsemeli. Bu doğrultuda tarafsız olarak görevini yapmalıdır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı laik Türkiye Cumhuriyetini benimsemiş, hukukun üstünlüğünü ilke olarak benimsemiş olmalıdır. Cumhurbaşkanı kavgacı değil; yurttaşlarını ötekileştirmeyen, devlet kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmeyen, dürüst ve namuslu olmalıdır. Bu yüzden Ekmeleddin İhsanoğlu hepimizin ortak adayıdır."

İhsanoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında cuma günü Trabzon'a geleceğini belirten Karan, kendisini tüm destek veren partilerle havaminanında karşılayacaklarını dile getirdi. Karan, memleketinin ardından ikinci durak olarak Trabzon'a gelecek İhsanoğlu'nun en iyi şekilde ağırlayacaklarına inandığını ifade etti.

MHP İl Başkanı Muammer Demeli de cumhurbaşkanının, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için mücadele eden birisi olmasını istediklerine vurgu yaptı. Demeli, ülkede birlik ve dirliğin sağlanması için İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar