Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Trabzon'da (2)

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında eşi Füsun İhsanoğlu ile Trabzon'a geldi. İhsanoğlu, havalimanında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu ile kendisine...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Trabzon'da (2)

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında eşi Füsun İhsanoğlu ile Trabzon'a geldi.

İhsanoğlu, havalimanında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu ile kendisine destek varan CHP, MHP, DP, DSP ve BTP il başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kendisini karşılayanlarla teker teker tokalaşan İhsanoğlu, daha sonra seçim otobüsüne binerek kalabalık bir konvoy eşliğinde şehir turu attı. Güzergâhlar boyunca vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, şehir turunun ardından Zorlu Grand Hotel'de dinlenmeye çekildi.

Otel lobisinde beraberindekilerle bir süre sohbet eden İhsanoğlu, gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Çalışmalarına Türkiye'nin ve Karadeniz'in önemli şehirlerinden Trabzon'dan başlamanın önemli olduğunu söyleyen İhsanoğlu, "Daha önce de geldim, burada arkadaşlarım da var. Gerçekten Karadeniz'in incisi Trabzon. Trabzon'dan başlamak hem tarihi bakımdan, hem coğrafi bakımdan hem siyasi hem de kültürel açıdan çok önemli." diye konuştu.

Bir gazetecinin eşine ilk defa eşlik ettiğini ve duygularını sorması üzerine Füsun İhsanoğlu, "Biz biliyorsunuz çok yorucu ve uzun bir görevden yeni dönmüştük Türkiye'ye. Onun için bir sıla hasreti vardı, aile hasreti vardı. Onun için ilk başlarda pek böyle sıcak değildim ama hayırlısıyla inşallah Allah muvaffak eyleyecek." ifadelerini kullandı.

Cuma namazının ardından esnaf ziyaretleri yapacak İhsanoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yapacağı toplantının ardından iftar yemeğine katılacak. CİHAN

Yorumlar