Correa'dan Erdoğan'ı protesto edenlere: Terbiyesizler

Ekvador Devlet Başkanı Correa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etmeye çalışan bir grup kadın için "Terbiye yoksunları" olarak nitelendirdi

Google Haberlere Abone ol
Correa'dan Erdoğan'ı protesto edenlere: Terbiyesizler

Son Haberler

Ekvador, Devlet Başkanı Rafael Correa, misafiri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı prtotesto etmeye çalışan bir grup kadın için "terbiye yoksunları" ifadesini kullandı. Correa, Erdoğan'ın korumalarının kadınlara sert müdahale etmesini ise "Yaşananlar çok ciddi ve biz uygun tepkiyi veriyoruz" diyerek eleştirdi.

Televizyondan canlı yayınlanan bir halk toplantısında konuşan Correa,“Terbiye yoksunu bir kaç bayan bağırmaya başlıyor. Cumhurbaşkanlığı korumalarının görevi cumhurbaşkanını korumaktır. Ama onlar çıkıp başka bir ülkede gözaltına alıyorlar ve bu kabul edilemez. Dolayısıyla Türk büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı ve resmi protestomuz resmi hem sözlü hem yazılı olarak iletildi" ifadelerini kullandı.

KENDİ GÜVENLİK GÜÇLERİNE KIZDI

Olaylarda hatalar zinciri olduğunu kaydeden Başkan Rafael Correa, Ekvadorlu güvenlik güçlerini de eleştirdi: Birkaç kişi bağırdığında harekete geçmesi gereken bizim güvenliğimizdir; niye harekete geçmedi? Bana neden harekete geçmediklerini açıklamaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yorumlar