Cizre'de 'direniş' diyen Demirtaş Dürümlü'de çark etti

Cizre ve Silopi'deki sokak çatışmaları sırasında 'direniş gösterenleri' tebrik eden Demirtaş, Diyarbakır'da 15 sivil ölünce 'şehirlerimizde savaş istemiyoruz' diyerek çark etti

Google Haberlere Abone ol
Cizre'de 'direniş' diyen Demirtaş Dürümlü'de çark etti
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre ve Silopi'deki çukur-barikat operasyonları sırasında yaptığı açıklamalarla sivillerin arasına girerek güvenlik güçlerine ateş açanları desteklemiş, yapılan eylemlere de direniş demişti; ancak Diyarbmakır'da 15 sivil hayatını kaybedince 'Biz şehirlerde savaş istemiyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonun infilak ettirildiği saldırıyla ilgili, "Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları: Bir engelli bayramı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir şey yok. Bizim için normal olan bir şey onlar için çileye dönüşebiliyor. Biz onların mücadelelerinde yanındayız.



Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden 15 kişinin DNA tespiti yapıldı. Son yolculuğuna uğurlandı. 10 kişi bir aileden 5 kişi de bir ailede can vermiş. Böylesi bir olayın meşru gerekçesi olamaz. En net ifadeyle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Böylesi durumda sorumluların çıkıp özür dilemesi gerekiyor. Biz şehirlerimizde savaş istemiyoruz. Her bir can bizim için kıymetlidir. Bir kez daha bu olayla ilgili üzüntülerimizi belirtiyoruz. Bir daha böylesi olayların yaşanmaması için herkesi barış arayışına sahip çıkmaya davet ediyorum.



CİZRE'DE NE DEMİŞTİ? 

Cizre ve Silopi'deki sokak çatışmaları sırasında defalarca yaptığı açıklamalarda teröristlerin sokak çatışmalarını destekleyen Demirtaş, yaşananlar için de direniş ifadesini kullanmıştı. Demirtaş aynı ifadeleri Nusaybin için de kullandı. 



 

Yorumlar