Cindoruk: Onunla ilgili yanlış düşüncelerimi düzelttim, güzel aday

Meclis eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesini olumlu bulduğunu söyledi. Cindoruk, yaptığı açıklamada, “Gönlümde yatan, Yılmaz Büyükerşen’di....

Google Haberlere Abone ol
Cindoruk: Onunla ilgili yanlış düşüncelerimi düzelttim, güzel aday

Meclis eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesini olumlu bulduğunu söyledi. Cindoruk, yaptığı açıklamada, “Gönlümde yatan, Yılmaz Büyükerşen’di. Partiler bir uzlaşı sağladı, İhsanoğlu’nu aday gösterdi. Onunla ilgili yanlış düşünceleri düzelttim. İslam hukukuyla, İslam bilimiyle ilgili olması bir bilimsellik hadisesidir.” dedi.

Cindoruk, Eskişehir’in Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra tekrar göreve gelen Ataç’a başarılar dileyen Cindoruk, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce aday için şahsi düşüncesini söylediğini, gönlünde yatan ismin Büyükerşen olduğunu belirterek, “Bizim gönlümüzde yatan, kardeşimiz Yılmaz Büyükerşen’di. Partiler bir uzlaşma sağladılar, değerli bir bilimadamını aday gösterdiler. Ben onu çok eskiden tanıyordum. Arkadaşım, dostum. Onunla ilgili yanlış düşünceleri düzelttim. İslam hukukuyla, İslam bilimiyle ilgili olması bir bilimsellik hadisesidir. Siyasi düşünceleri bizden farksızdır. Milliyetçi muhafazakâr bir bilimadamıdır.” şeklinde konuştu. Partilerin uzlaşmasını da önemli bir gelişme olarak gördüğünü söyleyen Cindoruk, “Partiler uzlaşıyorsa o da büyük bir hadise, çünkü bugüne kadar uzlaşmazlıklar Türkiye'yi bu hale getirdi. Bu uzlaşmanın sonucunda böyle bir adayın çıkmış olmasını da hayırlı gördüm.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç da Cindoruk'a teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar