Çiçek’ten paralel devlet sorusuna cevap: Bir tek devlet var, başka devlet olmaz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye’de paralel devlet var mı?” sorusuna, “Bir tek devlet var, başka devlet olmaz.

Google Haberlere Abone ol
Çiçek’ten paralel devlet sorusuna cevap: Bir tek devlet var, başka devlet olmaz

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye’de paralel devlet var mı?” sorusuna, “Bir tek devlet var, başka devlet olmaz. Devlet bir tanedir, onun da kuralları vardır. Devlette görev yapan insanlar, kamu görevlileri, bir farklı görüşe mensup olabilir, bir sivil toplum örgütü ile irtibatı olabilir, bunlar demokrasilerde olabilecek şeylerdir. ” şeklinde cevap verdi.

TBMM’de gazetecilerle kahvaltıda buluşan Cemil Çiçek, paralel devlet iddialarını cevaplandırdı. Çiçek bir gazetecinin, Türkiye’de paralel devlet olup olmadığına yönelik sorusuna şu yanıtı verdi: “Bir tek devlet var, başka devlet olmaz. Devlet bir tanedir, onun da kuralları vardır. Devlette görev yapan insanlar, kamu görevlileri, bir farklı görüşe mensup olabilir, bir sivil toplum örgütü ile irtibatı olabilir, bunlar demokrasilerde olabilecek olan şeylerdir. Bu kısmın, yadırganacak bir yanı da yok. Kim, devlette görev yapıyorsa, devletle bir sözleşme yapıyor. O sözleşmeye, aykırı davranmaması lazım. Kim devlette görev yapıyorsa, o kurallara uymak mecburiyetindedir. Kuralların dışına çıkıyorsa, yadırganacak husus budur. Kim olursa olsun, karşı olmamız gereken husus da budur. Onun dışındakiler biraz siyasi terminoloji içinde değerlendirilebilecek bir konu.”

CEMİL ÇİÇEK CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY MI?

Gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı yönündeki sorusuna ise Çiçek şu cevabı verdi: “O da nereden çıktı ya? Ben özel hayatımda dolmuşa çok bindim de, siyasette hiç binmedim, Allah’a şükür. Yaşadığım gün, son gün. Seçildiğim dönem son dönem, yaptığım görev son görev.”
CİHAN

Yorumlar