Çiçek'ten Okmeydanı açıklaması: Acının üzerine yeni acılar bina edilmekte

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile TBMM'de kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye’nin maalesef Soma faciasını yaşadığını ve 301 vatandaşın hayatını kaybettiği anlatan Çiçek,...

Google Haberlere Abone ol
Çiçek'ten Okmeydanı açıklaması: Acının üzerine yeni acılar bina edilmekte

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile TBMM'de kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye’nin maalesef Soma faciasını yaşadığını ve 301 vatandaşın hayatını kaybettiği anlatan Çiçek, “Bunun değerlendirmelerini, tartışmalarını yapıyoruz. Meclis'te yaptık, komisyon kuruldu. İnşallah çalışmalarını süratli bir şekilde sonlandıracak. Adli, idari tahkikat devam ediyor. Henüz bu acıyı ortadan kaldıramamışken Okmeydanı'nda meydana gelen hadiseler bizi doğrusu endişeye sevk ediyor, sevk etmelidir. Acının üzerine yeni acılar bina edilmekte. İki vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda polisimiz yaralandı. Ölen insanlar da bizim, yaralanan insanlar da bizim. Dolayısıyla bu ortamda Türkiye'nin huzurunu, barışını, güvenliğini tehdit eden bir kısım provokatif eylemler de arka arkaya devam ediyor. Bunları tasvip etmek mümkün değil. Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Bu ülkede yaşayan 76 milyon insan kardeştir.” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile TBMM'de kahvaltıda bir araya geldi. Çiçek ve Siber çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Siber, Türkiye ziyareti hakkında bilgi vererek, Kıbrıs'ın çözüm sürecinde olduğunu, hareketli günler geçirdiğini söyledi. Meclis Başkanı Çiçek ile de kahvaltıda bir araya gelme imkanı bulduklarını ve son gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran Siber, “Umarım ki Kıbrıs'ta yakın bir zamanda adil, kalıcı bir çözüme ulaşırız. 50 yıldır sorun olarak adlandırılan Kıbrıs'ın aslında bir sorun değil, güzel bir barış adası olarak anılmasını sağlarız. Bütün dileğimiz ve temennimiz bu. İnsanlarımızın kendi ülkesinde barış içinde, mutlu yaşaması en büyük dileğimizdir. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz." diye konuştu.

Siber ile Kıbrıs meselesini değişik yönleriyle konuştuklarını belirten Çiçek, “Türkiye olarak biz başlamış olan bu müzakerelerin adil, kalıcı bir barışla sonuçlanmasını ve siyasi eşitlik temelinde bir çözüm bulunmasını eskiden beri hep vurguluyoruz. BM'nin önündeki en uzun ihtilafların başında geliyor. 50 yıldır bu sorun bir türlü çözülemedi. Ve bunun faturası da olumsuzluk anlamında hep Türk tarafına çıkıyor. Umut ediyoruz ki Rumlar bu defa öne çıkmış olan bu fırsatı değerlendirirler, çözüme katkı sağlarlar ve bu ihtilaf da biran evvel çözülmüş olur. Türkiye'nin temennisi budur. Türkiye bu noktada elden gelen katkıyı verdi, vermeye de devam edecek."

Bu sorunun bir an evvel çözülmesinin Türkiye açısından da önem taşıdığını ifade eden Çiçek, çevre ülkenin her gün yeni olumsuzluklarla karşı karşıya olduğuna işaret etti. Her geçen gün ihtilafların büyüdüğünü kaydeden Çiçek, Suriye, Irak ve Ukrayna'daki sıkıntılara dikkati çekti. Türkiye'nin bütün bu uluslararası ihtilafların merkezinde olduğunu söyleyen Çiçek, bu ihtilafların barışçıl yönden çözümü için de gayret gösterdiğini aktardı.

Türkiye’nin maalesef Soma faciasını yaşadığını ve 301 vatandaşın hayatını kaybettiği anlatan Çiçek şunları söyledi; “Bunun değerlendirmelerini, tartışmalarını yapıyoruz. Meclis'te yaptık, komisyon kuruldu. İnşallah çalışmalarını süratli bir şekilde sonlandıracak. Adli, idari tahkikat devam ediyor. Henüz bu acıyı ortadan kaldıramamışken Okmeydanı'nda meydana gelen hadiseler bizi doğrusu endişeye sevk ediyor, sevk etmelidir. Acının üzerine yeni acılar bina edilmekte. İki vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda polisimiz yaralandı. Ölen insanlar da bizim, yaralanan insanlar da bizim. Dolayısıyla bu ortamda Türkiye'nin huzurunu, barışını, güvenliğini tehdit eden bir kısım provokatif eylemler de arka arkaya devam ediyor. Bunları tasvip etmek mümkün değil. Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Bu ülkede yaşayan 76 milyon insan kardeştir. Düşünceleri, fikirleri, inançları ne olursa olsun. O nedenle bu barışı, kardeşliği bozmak için çaba sarf eden önemli sayıda da yasadışı örgütler var. Bunlar her acıyı istismar ederek buna yeni acılar eklemektedir. İki vatandaşımız da maalesef hayatlarını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu vesile ile hepimizin daha dikkatli olması lazım. Aileler çocuklarına sahip olmalı. Gençler geçmişte çok kullanıldı. Bizim tarihimiz, yakın tarihimiz özellikle baktığımızda gençlerin kullanıldığı tarihtir. Geçmişte de kimimizin eline sopa, kimimizin eline tabanca verdiler, dinamit lokumu verdiler, 'sağcıdır, solcudur, ilericidir, gericidir' diyerek bizi birbirimize düşürdüler. Geriye dönüp baktığımızda bize aklı verenler birden ortadan kayboldu. Şimdi yine o karanlık günlerin özlemi içinde olan örgütler var. Bu örgütlerin tuzağına özellikle gençlerimizin düşmemesi lazım. Ailelerin çocuklarıyla daha yakın ilişki içinde olması lazım. Yeni acıları da yaşamamamız lazım."

KOMİSYON ÇALIŞAMAYA BAŞLASIN DİYE ZATEN BİR TEMASTA BULUNMUŞTUM

Çiçek, gazetecilerin sorusu üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonu üyelerinin belirlenmesine ilişkin sürecin bir an önce tamamlanmasını ilişkin TBMM Başkanlığı'na yaptığı başvuruyu da değerlendirdi. Altay'ın başvurusunun henüz kendisine gelmediğini belirten Çiçek, "Ama ben o yazı gelmezden evvel diğer grupların yazısı gelince Grup Başkanvekili arkadaşlarmızdan birisiyle görüştüm. Zannediyorum onlar da bu hafta içinde göndermiş olacaklar. Ben de bir an evvel bu komisyon çalışamaya başlasın diye zaten bir temasta bulunmuştum" dedi. CİHAN

Yorumlar