Çiçek’ten Kuzu’ya ‘fişleme’ sorusu: Nereden aldın da bunu beyanat konusu yaptın?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’ten, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’ya ‘fişleme’ eleştirisi: “Nereden aldın da bunu, beyanat konusu yaptın? Biraz daha dikkatli olsak, toplumun huzurunu kaçırmasak, bence daha uygun olur.

Google Haberlere Abone ol
Çiçek’ten Kuzu’ya ‘fişleme’ sorusu: Nereden aldın da bunu beyanat konusu yaptın?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’ten, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’ya ‘fişleme’ eleştirisi: “Nereden aldın da bunu, beyanat konusu yaptın? Biraz daha dikkatli olsak, toplumun huzurunu kaçırmasak, bence daha uygun olur. Daha önce de söyledim; siyasetçinin en büyük enstrümanı dilidir, başının belası da dilidir. Herkes dilini düzgün kullansın, başını belayı sokmasın.”

TBMM Başkanı Çiçek, bir nikah töreni katılmak üzerine Trabzon’a geldi. Havalimanında Vali Abdil Celil Öz ve Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak’ın da aralarında bulunduğu yetkililerce karşılanan Çiçek, buradan Akçaabat ilçesi Darıca beldesindeki bir restorana yemeğe gitti. Çiçek, burada basın mensuplarının soruları üzerine gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, dün milletvekillerine yönelik Twitter eleştirisi ve ‘Bir insan hem milletvekili olup hem de hâlâ Başbakanlık’ta başdanışmanlığını devam ettiremez’ sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Arkadaşımın beyanını yorumlamak konumum itibariyle uygun değil, doğru da değil. Ancak toplam önünde görev yapan bir bakan olur, milletvekili olur, sıfat sahibi bir başkası olabilir. Bunların açıklamasına dikkat etmesi gerekir. Toplum hassas. Kaynağı iyice teyit edilmeden, doğruluğu iyice ortaya çıkmadan gazeteler üzerinden çıkan haberler üzerinden yeni demeçler vereceksek, o zaman içinden çıkamayacağımız durumlar çıkıyor ortaya.” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun Başbakan Erdoğan'a ‘2 bin kişilik bir istihbarat raporunun sunulduğunu’ twitini de eleştiren Cemil Çiçek, “Şimdi bir taraftan deniyor ki ‘2 bin kişi fişlenmiş’. Peki nereden aldın da bunu, beyanat konusu yaptın. ‘Filanca gazeteden’. Konu 2-3 gündür, ‘2 bin kişi fişlendi, hukuk devletinde fişleme olur mu?’, Bir başka arkadaşımız, bir bakan arkadaş diyor ki, ‘böyle bir olay yok’. Böyle bir olay yoksa, 2-3 gündür niye meşgul ediyoruz. Böyle bir olay yoksa, teyit edilmeden bunlar niye beyanat konusu yapılıyor. Aynı şey, diğer konularla da alakalı. Biraz daha dikkatli olsak, toplumun huzurunu kaçırmasak bence daha uygun olur. Daha önce de söyledim; siyasetçinin en büyük enstrümanı dilidir, başının belası da dilidir. Herkes dilini düzgün kullansın, başını belayı sokmasın.” ifadelerini kullandı.

Çiçek, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ile yapacağı görüşmelerle ilgili bir başka soru üzerine de, TBB’nin önemli bir meslek kuruluşu olduğunu dile getirdi. Çiçek, TBB Başkanın da son zamanlarda yaşanan konularla ilgili hukuk alanındaki düşüncelerini, beklentilerini, taleplerini ifade etmek üzere bu ziyaretleri gerçekleştiriyor olabileceğini anlattı. Son zamanlarda yargının işleyişiyle ilgili bir kısım tartışmaları üzülerek yaşandığını kaydeden Çiçek, “Çünkü yarıya güven devlete güvendir. Yargıya güven azalırsa, bu toplum hayatında da çok ciddi sıkıntıları beraberinde getirir. Onun için, herkesin yargıyla ilgili iş ve işlemlerde daha dikkatli olması gerekir. Ama bunların başında da en evvel yargının kendisini bu hassasiyeti göstermesi gerekiyor.” diye konuştu.

Hiçbir demokratik ülkede yargı kurumlarının bildiri yayınlamayacağını ifade eden Çiçek, yargı organlarının, kurumlarının ne bildiri yayınlamasını ne de dağıtmasını asla doğru bulmadığını söyledi. Kurallara herkesin uyma mecburiyeti olduğuna vurgu yapan Çiçek, “Ama uyulsun isteniyorsa da evvel hukuku uygulayacak olanların buna dikkat çekmesi lazım.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar