Çiçek:Milletimizi yasa boğan faciadan gerekli dersleri çıkaracağımıza inanıyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs için yayınladığı mesajında bu yıl sevincin hüzünle harmanlandığını söyledi. Soma'da kaybedilen madencilerin yürekleri kanattığını, bütün yurdu yasa boğduğumu...

Google Haberlere Abone ol
Çiçek:Milletimizi yasa boğan faciadan gerekli dersleri çıkaracağımıza inanıyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, 19 Mayıs için yayınladığı mesajında bu yıl sevincin hüzünle harmanlandığını söyledi. Soma'da kaybedilen madencilerin yürekleri kanattığını, bütün yurdu yasa boğduğumu dile getiren Çiçek, "Bundan dolayı sonsuz keder içindeyiz. Bütün milletimizi yasa boğan bu faciadan, devlet ve millet olarak gerekli dersleri çıkaracağımıza inanıyorum. Güzel yurdumuzu sevgi çiçekleri ile donatıp, gençlerimizin eğitim seviyesini yükseltir ve meslek sahibi yapabilirsek, ülkemizin ve insanımızın geleceğine ilişkin ümidimiz daha da artacaktır. Bunun için enerjimizi kavga, çekişme ve terör gibi sorunlar yerine eğitim ve kalkınmaya harcamalıyız." dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 95'inci yılı sebebiyle bir mesaj yayımlayan Çiçek, 19 Mayıs 1919'un, hürriyet ve istiklalimize kavuşmak için, emperyalizme karşı mücadeleye başladığımız tarih olduğunu vurguladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlayan bu mücadelede milletimizin umudu, heyecanı ve gayreti olduğunu dile getiren Çiçek, bin yıllık tarihimizin Anadolu’da yazıldığını ifade etti.

"Bu topraklarda milletimizin destanları, ninelerimizin masalları, erenlerimizin öğütleri, ozanlarımızın türküleri vardır. Bu topraklarda hasretlerimiz, özlemlerimiz, gözyaşlarımız ve dualarımız vardır." diyen Çiçek, şöyle devam etti: "Bundan 95 yıl önce milletimiz Anadolu’dan, tarih sahnesine yeniden dönmüş ve yeni bir tarih yazmaya başlamıştır. Bundan dolayı ülkemizi seviyor ve ona değer veriyoruz. Bu yıl sevincimiz, hüznümüzle harmanlanmıştır. Soma’da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, bütün yurdumuzu yasa boğmuştur. Bundan dolayı sonsuz keder içindeyiz. Bütün milletimizi yasa boğan bu faciadan, devlet ve millet olarak gerekli dersleri çıkartacağımıza inanıyorum. Güzel yurdumuzu sevgi çiçekleri ile donatıp, gençlerimizin eğitim seviyesini yükseltir ve meslek sahibi yapabilirsek, ülkemizin ve insanımızın geleceğine ilişkin ümidimiz daha da artacaktır. Bunun için enerjimizi kavga, çekişme ve terör gibi sorunlar yerine eğitim ve kalkınmaya harcamalıyız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu noktada bir vesiledir. İstikbalin gençlerde olduğu ve geleceği onların inşâ edeceğine olan güvenin bir işareti olan bu gün vesileyle başta millî mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, devletimizin bağımsızlığı, milletimizin hürriyeti için kanıyla, canıyla, kalemiyle, emeğiyle hizmet eden bütün büyüklerimizi saygı ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

CİHAN

Yorumlar