Çiçek: Ses kaydı ile ülkemizi siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açık

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye ile ilgili yayınlanan ses kaydına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır.

Google Haberlere Abone ol
Çiçek: Ses kaydı ile ülkemizi siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açık

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye ile ilgili yayınlanan ses kaydına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır.” ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Çiçek yaptığı yazılı açıklamada, Suriye ile ilgili yapıldığı iddia edilen bir toplantının ses kayıtlarının internette yayınlanmasını yorumladı. Yazılı açıklamada Çiçek şu ifadeleri kullandı: “Böylesi kayıtların internette yayınlanmasının bir yol ve yöntem haline gelmesi geleceğimiz, hukuk devleti ve siyasi istikrarımız açısından son derece kaygı vericidir. Bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır. Bu doğrudan devlet güvenliğimizle, milli emniyetimizle alakalı bir konudur. Bunları yapanların vatana karşı suç işledikleri bilinmelidir. Milli güvenliğimizin tehdit altında olduğu kritik bir dönemde, devletin güvenliğiyle ilgili son derece kritik bir toplantının ortam dinlenmesi yoluyla elde edilmeye çalışılması ve devletin mahremiyetine girilmesi Türkiye Cumhuriyeti’ni zaaf içerisinde gösterme çabasıdır. Bu haince saldırı ve çabaların yargı önünde hesap vereceği bilinmelidir."
CİHAN

Yorumlar