CHP'ye stand kurma yasağı

Erzurum’da Ak Parti’nin stand kurduğu meydanda CHP standının açılması engellendi. CHP’li Milletvekili Adayı Gonca Aytaş ile zabıta ve polisler arasında gergin anlar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'ye stand kurma yasağı
Erzurum’un Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanı’nda TIR dorsesinde seçim standı kurmak isteyen CHP’li milletvekili adayı Gonca Aytaş polis ve zabıtalar arasında tartışma yaşandı.

Zabıtalar izin vermedi

CHP’li milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bpzkurt ile İsmail İnme, saat 18:30’da Havuzbaşı Kent Meydanı’nda çekici yardımı ile getirdikleri stant olarak kullanacakları TIR dorsesisini kurmak istediler. Meydanda stant açma çalışmalarına başlayan CHP’li heyete ilk olarak zabıtalar geçit vermedi.

Aytaş, isyan etti!

CHP Milletvekili adayı Gonca Aytaş, standa elektrik bağlayacak olan işçilere zabıtaların engel oldukları öne sürüldü. Aynı kent meydanında Ak Parti’nin stant kurduğunu , ama kendilerine izin verilmediği gibi engel olunduğunu iddia eden Avukat Gonca Aytaş zabıtalara, "Tehdit ettiniz elektirikçileri. Onlar da depar atarak kaçtı. Niye tehdit ediyorsunuz. Biz bu ülkenin insanı değil miyiz? Günlük kullandığımız elektriğin bedelini ödüyoruz. Gidin önce Ak Parti’nin bayraklarını kaldırın. Yeter artık ya. Ne bayraklama yaptırıyorsunuz, ne standımızı açtırıyorsunuz" dedi.

‘’Ak Parti’nin Standı var’’

Olayların üzerine zabıta memurlarından biri Avukat Gonca Aytaş’a "Bizim otoparktan elektrik almayın ne yaparsanız yapın. Biz memuruz sayın vekil işimizi yapıyoruz" ifadesinde bulundu. Havuzbaşı Kent Meydanı’na gelen trafik polisleri ise TIR dorsesinin alana sokulması ile ilgili trafik kuralları gereği işlem yapacaklarını söylediler. Devlet memurları olarak görevlerini yerine getirdiklerini belirten trafik polislerine Aytaş, "Yazılı bir evrak istiyorum. Neden bize izin vermediğinizle ilgili yazlılı bir açıklama isiyorum. Bizim bu şehirde çalışmamızdan rahatsız olan kesimler var. 10 metre ileride Ak Parti'nin standı var." dedi.

Stand kurulamadı

Polis ve zabıta müdahaleleri sonucunda CHP’nin stand açılması engellenirken, aynı meydanda Ak Parti standında bulunan Ak Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Abay ve diğer Ak Parti üyeleri basının fotoğraf çekmesine tepki gösterdi.

 

 

Yorumlar