CHP'nin Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'çuval', tartışma çıkardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin kürsüye çuvalla çıkması, AK Partili milletvekillerinin tepkisine yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'çuval', tartışma çıkardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin kürsüye çuvalla çıkması, AK Partili milletvekillerinin tepkisine yol açtı. Çelebi, çuvalla yasanın çıkarıldığını ancak taşeron işçilerin sorunlarının çözülmediğini, kadroya alınmadığını vurguladı.

    TBMM Genel Kurulu, 66. Birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahade ile saat 14.00'te açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. CHP Grubu'nun Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki taşeron işçilerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair önerisi ele alınıyor.

    Önerge lehinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Meclis kürsüsüne çuvalla çıktı. Adına 'Emek Torbası' diyen Çelebi, içinden evrakları çıkardı. "Belgeleri size vereceğim, tek tek okuyun." diyen Çelebi, şöyle devam etti: "MİT'in yasasının bilmem ne olacağı değil; Milli Eğitim'de yapacağınız tahribatın ne olacağı değil; dün akşam yasal düzenlemenin yapacağı tahribatı değil; emekçiler olarak bakanın verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Taşeron işçisinin kadrosunu çözeceğiz dedi, umut yarattı. taşeron işçilerin kadroya alınması niye sizin canınızı sıkıyor? Siz çünkü bugüne kadar tamamen müteahhitleri zengin etmek istiyorsunuz. Biz ise bu ülken in gerçek değerlerine sahip çıkan işçilere dağıtılmasını istiyoruz. Mahkeme kararını, Yargıtay kararını uygulamıyorsunuz. Batsın sizin hukukunuz, batsın sizin adaletiniz. Mahkeme kararı dinlemezsiniz, yargı kararı dinlemezsiniz; sonra hukuk, adalet dinlemezsiniz, sonra var desiniz. Umutlarını o insanların tüketmeye ne hakkınız var?"

    AK Partili milletvekillerinin laf atıp tepki göstermesi üzerine ise Çelebi, "Bana laf atmak yerine gidin pazar günü Adana'da emeklilik yasasına takılanlar eylem yapacak; orada şikayet edin." karşılığını verdi. AK Partililerden gelen tepkiler üzerine Çelebi, "Konuşmama niye tahammül edemiyorsunuz." dedi.

    AK Parti'nin demokrasi, özgürlük dedikçe kendisinin ve halkın korktuğunu vurgulayan Çelebi'ye AK Parti sıralarından sendika başkanlığı dönemine ilişki laf atılması karşısında "Benim geçmişim onurdur, tarih yazdım ulusal ve uluslararasında tarih yazdım. Önce tarihimi oku, sonra laf at. Çileden çıkıyorsunuz biliyorum, rahatsızsınız. Bu hesabı, bu ülkenin emekçileri soracak 30 Mart'ta. Gerçek Emek Torbası'nı bir okuyun; içinde her şey var." şeklinde konuştu.

    Çelebi, konuşmasının ardından çuvalı almadan kürsüden ayrıldı. AK Partililer çuvalı almasını istedi. Kürsüde bulunan çuvalı ise Meclis Genel Kurulu’ndaki görevliler, Çelebi’ye teslim etti. CİHAN

Yorumlar