CHP'nin ilk başörtülü adayı

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri CHP ilk türbanlı milletvekili adayı Adıyamanlı Hayriye Ersoy olacak.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin ilk başörtülü adayı

2015 Genel Seçimleri için arka sayım sürüyor. CHP'de ise ön seçim heyecanıyla müşterek mebus adayları listesi yavaş yavaş netleşmeye başladı.

CHP mebus adayları listesinde en dikkat çeken isimlerden bir tanesi Adıyaman kökenli Hayriye Ersoy oldu. Milletvekili adaylığına fazla aşırı yakın bulunan Hayriye Ersoy, CHP'nin türbanlı ilk adayı olacak. 

Seçim çalışmaları meselesi için Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e konuşan Hayriye Ersoy, şunları söyledi:

20 YILDIR TÜRBAN TAKIYORUM

"Siyaset genlerimizde var; CHP'li bir aileden geliyorum. CHP çatısı altında inancımızı özgürce yaşadık. 20 yıldan buyana türban takıyorum. İnandım, kontenjan isteğiyle yola çıktım. İstanbul'da 200 bin Adıyamanlı var. Bütün oyları partimize kazandıracağımı ve hemşerilerimin İstanbul'daki ilk mümessili olacağımı umuyorum. Kazanmak için elimden geleni yapacağım. Mücadeleci bir yanım vardır. Yarı kentte yarı köyde yaşamış bir insanım. Tabanda, varoştaki şahısların hangi dilden anladıklarını fazla aşırı iyi bilirim.

ADIYAMAN 5 VEKİL ÇIKARACAK

CHP nin daha evvela çıkardığı iki vekil maalesef daha sonra AKP'ye geçti. CHP'de Adıyaman'da önseçimde Dr. Selçuk Tabak birinci çıktı; Gölbaşı CHP ağırlıklıdır. İkinci sırada Abdurrahman Tutdere var. Bu defa Sünni-Alevi sentezini yakalamış olacağız. CHP bu seçimde bir ivme sağlayacaktır. HDP'nin Adıyaman'da öteden buyana kökünden bir oyu yok. Kuvvetli bir aday gösterirlerse, o süre bir organ çıkarabilirler. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar