CHP'nin Akdeniz itirazı YSK tarafından reddedildi

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde seçimi kaybeden CHP adayı Necdet Tamamoğulları'nın ilçe ve İl Seçim Kurulundan sonra Yüksek Seçim Kurulu'na da ya yaptığı itiraz reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin Akdeniz itirazı YSK tarafından reddedildi

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde seçimi kaybeden CHP adayı Necdet Tamamoğulları'nın ilçe ve İl Seçim Kurulundan sonra Yüksek Seçim Kurulu'na da ya yaptığı itiraz reddedildi. Tamamoğulları yaptığı açıklamada 30 Mart yerel seçim sonuçlarının bir çok yerde olduğu gibi Akdeniz’de de iradenin sandıktan çıkmadığı, çıkartılamadığı bir seçim olarak tarihe geçtiğini belirtti.

İlçe ve İl Seçim Kurulları kararları sonucunda YSK’ya yaptıkları başvurunun da sonuçsuz kaldığını ifade eden Tamamoğulları, "8 bin 412 oyun iptal edildiği, iptal gerekçesinin açıklanmadığı bir seçim yaşadık. Akdeniz seçimlerini kazandığı ilan edilen parti ile aramızdaki farkın 27 katı olan bu iptallerin bir gerekçesi sanırız vardır. Yine de bu seçimin ve kazanan yönetimin Akdenizimizin barış, kardeşlik ve huzur ortamına katkıda bulunmasını dilerim. Büyük bir özveriyle mücadele eden arkadaşlarıma ve Akdeniz halkına sonsuz teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar