CHP'nin 20 yıllık teşkilatı istifa etti

Nusaybin CHP İlçe Başkanı Sekvan Kartal ve Yönetim Kurulu yaptıkları izahatyla istifa ettiklerini açıkladı. CHP yönetimi HDP geçecek.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin 20 yıllık teşkilatı istifa etti

CHP Nusaybin İlçe Başkanı Sekvan Kartal, Yönetim Kurulu üyeleri ile müşterek yaptığı izahatda, CHP'de 20 yıl yönetici şekilde toplamda 30 yıl hizmet ettiğini söyledi.

CHP'nin katı, milli anlayıştan kopmaması, Kürt hastalığına gerçekçi bir yaklaşım ve Kürt halkının beklentilerini karşılayıcı bir anlayışla yaklaşmaması nedeni ile böyle bir karar aldıklarını anlatım eden Sekvan Kartal, şöyle konuştu:
 
"Türkiye halklarının ümit beklediği demokratik iktidarı gerçekleştirme paradigmasını geliştiremediği ve son senelerde yaşanan insan hakları ihlallerine CHP'nin yaklaşımı ve vakalar karşısındaki duruşu anamuhalefet şekilde üstüne düşüş belli eden görevi yerine getirememesi nedeni ile uzun süre hizmet ettiğim CHP'den uzaklaşmaya ve kopmaya neden olmuştur. Bu tarih itibarı ile ben ve bütün yönetimim CHP'den istifa etmiş bulunuyoruz. Bununla müşterek memleketimizde barışın ve kardeşliğin gerçekleşmesinde kocaman gayret belli eden ve kamuoyunca adlandırılan halkaların sorunlarının çözümünde mühim ve gerçekçi bir yaklaşım sergileyen halkın bir parçası bulunan ülkeye tam demokrasiyi hakim kılmak için fiilen esas muhalefet vazifesini üstlenmiş diri kadrolara sahip Halkların Demokratik Partisi'nde siyasal yaşamımı devam ettirmemi akla vicdana ve demokratik ilkelere daha müsait olacağına inanmaktayım. Halkımızın beklentisinin de bu yönde olduğunu düşünmekteyim. Bundan böyle halkımızın beklentilerine yanıt olacak kadroların ve meslek şartlarının var bulunduğu Halkların Demokratik Partisi'nde siyasal yaşamımıza devam etmeye karar verdik. HDP'nin misyonunu gerçekleştirmesinde bütün gayretimizle çalışmaya karar verdik. Bu his ve düşüncelerle 7 Haziran 2015'te yapılacak bulunan mebus seçimlerinde HDP'den Mardin mebus namzet adayı bulunan ailemizin tecrübeli, deneyimli, çağdaş bir vizyona sahip, kıymetli bir ferdi bulunan mimar İdris Kartal'ın ve HDP'nin hedeflediği başarıya ulaşması için şahsım, ailem ve bütün dostlarımla üzerime düşüş belli eden mesuliyeti yerine getirmede hiçbir konu için tereddüt etmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."
 
Kartal ve yönetiminin ileri ki günlerde yapılacak törenle HDP'ye geçeceği açıklandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar