CHP'lilerin önergesine yanlışlıkla el kaldırdılar

CHP'nin verdiği önergeye AK Partililer yanlışlıkla el kaldırdı, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise oylamayı kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'lilerin önergesine yanlışlıkla el kaldırdılar

İç Güvenlik Paketi Tasarısı'nın 5. kısmı üstündeki CHP'nin verdiği "görüşmelerinin devam edilmesine" ait önerge, AK Parti'li milletvekillerinin yanlışlıkla el kaldırması üstüne kabul edildi.

AK Parti milletvekillerinin itirazına Başkanvekili Sadık Yakut, "Genel Kurul'daki el kaldırışa oranla kabul edildiği anlaşılmıştır" dedi.

Bunun üstüne AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Yakut'un, oylamada "kabul edenler" dediğini, "kabul etmeyenler" demediğini, önergenin kabul edilip, edilmediğinin göze çarpan olmadığını ve tutanağa işlenmediğini anlatım ederek, "Genel Kurul'daki oylamalarda ve seçimlerde mühim bir yanlışlık bulunduğu iddia edilirse başkan usul görüşmesi açabilir ya da gerekirse oya başvurarak düzeltme yapabilir. Siz kabul etmediniz ve bu tutanağa işlenmedi. Burada bir yanlışlık bulunduğu fazla fazla açık. Dolayısıyla bu oylamanın yine edilmesi lazım" görüşünü savundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar