CHP'liler yanlışlıkla birbirini dövdü

Edirne'deki şehit cenazesine İstanbul'dan özel koruma ekibi götüren Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın protestosu üzerine İstanbul'dan gelen ekiple Edirne'deki CHP'lilerin kavgasına neden oldu

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler yanlışlıkla birbirini dövdü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne'de katıldığı şehit cenazesinde bir kez daha olay çıktı. Bir vatandaş Kılıçdaroğlu'nu protesto ederek, "Bir daha bölücüleri desktekleyecek misiniz?" diye bağırdı. Bunun üzerine CHP tarafından İstanbul'dan getirilen özel koruma ekibiyle Edirne CHP Gençlik Kolları üyeleri birbirlerine girdiler. Çıkan kavgada bir kişi ağır yaralandı.. 

Mardin’in Midyat ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan polis memuru Nefise Özsoy bugün Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yanındaki milletvekilleriyle birlikte katıldı. Heyet cenazenin arkasından yürüyerek cami bahçesinden çıktı. Kılıçdaroğlu’nu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile Antalya Milletvekili Devrim Kök makam aracına bindirerek yolcu etti.

Bu sırada camiden çıkan kalabalıktan bir kişi, "Bölücüleri desteklemeye devam edecek misiniz?’ diye laf attı. Bunun üzerine milletvekilleri Bircan ve Kök laf atanlara provokasyon yapmamaları için uyarıda bulunarak müdahale etti. Çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Bu sırada Ataşehir Belediyesi tarafından Edirne’ye Kılıçdaroğlu’nu korumakla görevlendirildiği söylenen bir grup da olaya karıştı. 

Burada arbede yaşanırken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu korumakla görevlendirilen partinin gençlik kolları üyesi 10 kişilik grup da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na laf attıklarını sandıkları Ataköy’den gelen partili gruba müdahale etti. Aynı partiden grup arasında çıkan kavgada Ataköy’den gelenlerden Ali Haydar Kahraman yaralandı.

ŞEHİT BABASI İSYAN ETTİ

Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un anne, babası ve eşinin gözü önünde çıkan kavga ortamı gerdi. Şehit babası Süleyman Çetin, "Ya bir de beni düşünün, ne demek bu ya" diyerek ağlayıp isyan etti. Bu sözler üzerine şehit yakınlarıyla cenazeye katılanlar, gözyaşlarına hakim olamadı.
Polis ekiplerince çıkan arbedenin güçlükle önlenmesinin ardından şehidin annesi Hafize ve babası Süleyman Çetin ile eşi Cumhur Özsoy, cenazeye katılanlarla birlikte Şehir definin yapılacağı Şehir Mezarlığı’na gitti.

Şehit polis Nefize Özsoy, burada gözyaşlarıyla toprağa verildi. Tabutun sarıldığı ay- yıldızlı bayrak ailesine teslim edildi.
chp

Yorumlar