CHP’liler, Cemil Çiçek'in yanına giderek Meclis TV’nin sansürüne tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Alo Fatih hattından sonra 'Alo Cemil' hattı kurulmuştur Türkiye'de.

Google Haberlere Abone ol
CHP’liler, Cemil Çiçek'in yanına giderek Meclis TV’nin sansürüne tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Alo Fatih hattından sonra 'Alo Cemil' hattı kurulmuştur Türkiye'de. Alo Abdullah hattı, Alo Cemil hattı; bu hatlar artık Türkiye'de geçerlidir." dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmanın Meclis TV tarafından kesilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile milletvekilleri, önce Meclis TV'ye ardından ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e giderek tepkilerini dile getirdi.

    Konuya ilişkin açıklama yapan İnce, Meclis TV'deki yetkilinin talimatı Meclis Genel Sekreteri'nin verdiğini söylediğini aktararak sonra Meclis Başkanı'na gittiklerini kaydetti. İnce, şöyle devam etti: "Meclis Başkanı'nın konuşmalarından anladık ki talimatı veren Meclis Başkanı'nın kendisi. Alo Fatih hattından sonra Alo Cemil hattı kurulmuştur Türkiye'de. Alo Abdullah hattı, Alo Cemil hattı; bu hatlar artık Türkiye'de geçerlidir. İnternette 2 milyon kez izlenmiş bir görüntüyü Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı konuşurken sansürlemek, yasaklamak kimsenin haddi değildir. Hayatımızın her alanına yasaklar geliyor. Trübünlere yasaklar geliyor, internete yasaklar geliyor, Meclis TV'ye yasak geliyor. Bugünde Başbakanın büyük ihtimalle Alo Cemil hattını kullandığını tahmin ediyoruz. Bunlar derebeyi olmuşlardır memleketin başına. Çalmaya utanmıyorlar ama yayınlamaya utanıyorlar. Ey Meclis Başkanı, sen yasamanın başısın, Recep Tayyip Erdoğan'ın ortağı mısın yasamanın başı mısın? Eğer sen bu sansürlemenin başıysan milletten bunları gizlemek istiyorsan talimatla hareket ediyorsan sen de Recep Tayyip Erdoğan'ın ortağısındır. Türkiye'nin geldiği bu nokta gerçekten vahimdir."

    Bu görüntülerin devam edeceğini belirten İnce, Türkiye'nin, milletin, muhalefetin üzerine de baskıların devam edeceğini kaydetti. Medyaya da seslenen İnce, suç ortağı olunmamasını istedi. Gürsel Tekin ise yasama, yürütme ve yargının çöktüğü bir dönemde olunduğunu söyledi.

    Bugün milletin sesinin kesildiğini belirten Tekin, 76 milyon yurttaşın vergileriyle yayın yapan milletin sesinin kesildiğini ifade etti. Milletin sesini kesen siyasetçilerin bu Parlamento'da bir daha siyaset yapma olanaklarının olmayacağını vurguladı. Sokakta bu yolsuzluk ve hırsızlıkların anlatmaya devam edeceklerini dile getiren Tekin, önümüzdeki günlerde de Kılıçdaroğlu'nun önemli bilgi ve belgeleri paylaşacağını açıkladı.

    Meclis Başkanı'nın gerekçe alarak RTÜK'ün 8. maddesini gösterdiğini belirten İnce, "Dolanıyor. Geçmişte Sayın Başbakan, Meclis Başkanı'na 'Bunu sen mi susturacaksın ben mi susturacağım' demişti. Demek ki Başbakan, Meclis Başkanı'nı da susturabiliyor. Meclis kürsüsünden, Meclis televizyonundan CHP'ye cibiliyetsizler diyor Sayın Başbakan. Bize hakaret ediyor, Genel Başkanımıza, partinin tüzel kişiliğine hakaret ediyor. Ama biz kendi yaptığı konuşmaları millete göstermek istediğimizde kapatıyorlar bunu." şeklinde konuştu.

    Meclis TV'nin kendilerini tüm ayrıntılarıyla çekmesine de tepki gösteren İnce, "Biz hikaye istemiyoruz, hikaye değil. Milletin paraları çalındı mı çalınmadı mı; bunun peşindeyiz biz. Bunları gösterin." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar