CHP'liler Canikli'yi masalara vurarak konuşturmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 bütçesi görüşülmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler Canikli'yi masalara vurarak konuşturmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 bütçesi görüşülmeye başlandı. CHP'liler, AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli'yi masalara vurarak konuşturmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, söz almak istedi.
Kılıçdaroğlu'nun kendilerine yönelik robot diyerek sataştığını ileri süren Canikli konuşmak için kürsüye geldi. Bu duruma tepki gösteren CHP'li milletvekilleri, genel başkana grup başkanvekilinin cevap veremeyeceğini savundular, Meclis Başkanının iç tüzüğü çiğnediğini ileri sürdüler. Canikli konuşmaya başladığı sırada ise CHP'liler kitap ve ellerle masaya vurarak protesto ettiler. Canikli'yi konuşturmamaya çalışan CHP'lilere uyarı Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi. Canikli, protestolara rağmen konuşmasını sürdürdü.

Meclis Başkanı Çiçek de CHP'lilere seslenerek masalara vurulmamasını söyledi. "Sisteme zarar veriyorsunuz." dedi. Protestolar arasında Canikli konuşmasını bitirdi. CHP'liler, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine Başbakan'ın cevap vermesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Canikli'nin söz isterken "Sayın Başkan, Sayın Konuşmacı" hitabında bulunduğunu söyleyerek söz hakkı istedi. Çiçek de gürültüden dolayı kendisinin duymadığını ve tutanaklara bakacağını, ona göre söz vereceğini ifade etti. Meclis Genel Kurulu'nda tutanakların gelmesiyle Başkan Çiçek usul tartışması açtı. CİHAN

Yorumlar