CHP'li Yüksel: Seçim kaybeden valiler merkeze çekildi

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Resmî Gazete'de yayımlanan son valiler kararnamesini değerlendirdi. Yüksel, “30 Mart yerel seçimlerinde seçim kaybeden valiler, yani AKP il başkanı gibi davrananlar merkeze çekildi. Seçimlerdeki başarısızlığın...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Yüksel: Seçim kaybeden valiler merkeze çekildi

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Resmî Gazete'de yayımlanan son valiler kararnamesini değerlendirdi. Yüksel, “30 Mart yerel seçimlerinde seçim kaybeden valiler, yani AKP il başkanı gibi davrananlar merkeze çekildi. Seçimlerdeki başarısızlığın faturası onlara kesildi. Demek ki bedava kömür, makarnayı iyi dağıtamamışlar.” dedi.

Milletvekili Yüksel, son kararnameyle Burdur, Bartın, Batman, Edirne, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Manisa, Mardin, Ordu, Rize ve Siirt valilerinin merkeze çekildiğini hatırlattı. Bunların görev yaptığı 12 ilin dokuzunda AK Parti’nin yerel seçimlerde başarısız sonuç aldığını belirterek, “Çok ilginçtir ki AKP, kendi seçim sonuçlarının hesabını kendi teşkilatından soracağına, o ilin valilerini görevden aldı. Bu illerde valilerin, AKP il başkanı gibi davrandığını biliyoruz. Seçim kaybeden valiler merkeze çekildi. Yerel seçim sonuçlarının bu durumla doğrudan ilgili olduğunu sağır sultan biliyor. Demek ki bu arkadaşlar kömürü, makarnayı iyi dağıtamamışlar. Bartın, Ordu ve Rize’deki il başkanlarının ise ödüllendirildiğini açıkça görüyoruz. Seçim sonucunda MHP’de olan Bartın Belediyesi ile CHP’li Ordu Belediyesi AKP’ye geçmiştir. Rize’de ise iktidar partisinin oyları artmıştır. Buralardaki valilerin, seçimlerdeki başarıları nedeniyle görevlerine devam ettirildiği anlaşılmaktadır” şeklinde konuştu.

Alaattin Yüksel, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da AK Parti il başkanı gibi hareket ettiğini öne sürerek, “İzmir ve İzmirlileri anlamayan, kentin ruhuna aykırı davranan valinin ne zaman görevden alınacağını merak ediyoruz. Yerel seçimlerde İzmir’den, Başbakan dahil bütün Bakanlar Kurulu sorumluydu. Gerçi Başbakan, seçim sonuçlarına bakarak birisini görevden alacaksa bunu kendisi için yapması gerekecek.” dedi.

'YENİ VALİLERE MESAJ GİTTİ'

CHP Milletvekili Yüksel, atanan valiler üzerinden yeni valilere gereken mesajın gönderildiğini iddia ederek şunları söyledi: “Mesaj açık ve net, 'Bu valiler gibi hata yapmayın, yoksa sizi de merkeze çekeriz.' Önümüzde süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir sonraki yılın haziran ayında da genel seçimler var. AKP yeni valilerin performansına bakacak, ona göre karar verecek. AKP, kaybettiği illerde başarısızlığını valilere yükledi, yerinden oynattı ancak 301 maden işçisinin katledilmesine neden olan bakan ve bürokratlar hâlâ yerlerinde duruyorlar. Öyle görünüyor ki yeni valiler. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015’te yapılacak genel seçimlerde, AKP’nin canla başla çalışan memurları olacak. Umarım valiler hükümetin değil, devletin valisi olmayı başarırlar.” CİHAN

Yorumlar