CHP'li vekiller işten çıkarılan işçilerle görüştü

CHP Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediyesi'nde iş akitleri sonlandırılan işçilerle görüştü.CHP'li vekiller, AK Partili Ereğli Belediyesi'nde işten çıkartılan yaklaşık 35 işçi ilgili olarak parti...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekiller işten çıkarılan işçilerle görüştü

CHP Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediyesi'nde iş akitleri sonlandırılan işçilerle görüştü.

CHP'li vekiller, AK Partili Ereğli Belediyesi'nde işten çıkartılan yaklaşık 35 işçi ilgili olarak parti binasında işçilerle bir araya geldi. Partinin ilçe başkanı Hayrettin Kartal'dan durum hakkında bilgi Haberal ve Ali İhsan Köktürk "Burada ki olayların tırmanması ve farklı bir boyuta gelmesi arzu dilen düşünceler değildir" diyerek işçi çıkarmalarına tepki gösterdi.

Miletvekili Köktürk, "Burada ki olayların tırmanması ve farklı bir boyuta gelmesi arzu dilen düşünceler değildir. Hiç kimsenin siyasi düşüncelerinden ötürü ekmeğinden aşından geleceğinden yoksun kalmasından yana anlayışa sahip değiliz. Kimseye yapmadığımız uygulamalarında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) olmasından ötürü arkadaşlarımıza yapılmasını da doğru bulmayız. Katkı sağlayamayacak bu uygulamaların bence bir an önce yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Ereğli belediyesinin artık seçimlerin geçtiğinin göz önünde tutularak tüm partilerin belediyesi olduğu sadece iktidar partisi AKP'nin değil tüm Ereğli halkının Belediyesi olduğu unutulmamalıdır" dedi.

Mehmet Haberal ise seçimin bitmesi ile birlikte belediyenin bir bütün olması gerektiğini, yapılacak olan her çalışmanın halka yapılması gerektiğini söyledi. Haberal konuşmasında, "Seçim meydanlarında mutlaka partiler vardır. Her parti kendi iktidarının bir an önce kazanmasını temin için gerekli yasal çalışmaları yapar. Ama seçim bittikten sonra artık yöreler bir bütündür. Zonguldak bir bütündür. Ereğli bir bütündür. Yapılacak her şey bütün halkı içine alacak şekilde halka hizmet edecek şekilde yapılmalıdır. Dolayısıyla burada arkadaşlarımıza haksız bir şekilde uygulama yapılmış ise bilesiniz ki onun çözümü için ne gerekirse yaparız. Sizin hakkınızı bir başkasına çiğnetmeyiz. Bunu bilesiniz. Ama, gereksiz yasalara uymayacak bir davranış içerisine biz girersek problemi çözemeyiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Haberal ve Köktürk, belediyeden atılan işçilerle görüşmek üzere basına kapalı olarak başkan odasına geçti. Burada yapılan toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

zabıta ekipleri de hazır bekledi. CİHAN

Yorumlar