CHP'li vekiller hükümeti ABD'ye şikayet etti

CHP'li Loğoğlu ile Nazlıaka, Türkiye'yi karalayan bir mektup kaleme alıp ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekiller hükümeti ABD'ye şikayet etti

CHP önderi Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'li Faruk Loğoğlu ile Aylin Nazlıaka Türkiye'yi ABD'ye şikâyet etti. Paralel binanın bağışlarla finanse ettiği ABD Kongresi'nin 88 üyesi, Dışişleri Bakanı John Kerry'ye bir mektup yazıp “Türkiye'de matbuat özgürlüğü yok. C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İlişki kurun" demişti. Bir ay sonra bu sefer CHP tıpkı yönteme başvurdu. CHP'li Faruk Loğoğlu ile Aylin Nazlıaka, Kerry'ye bir mektup yazıp "Hükümeti eleştirmeye cesaret eden gazeteciler hapse atılıyor" dedi.

BİR DE DOSTLUK GRUBUNDALAR!

İşin daha vahim boyutu da var. Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu, Kerry'ye kongre üyelerini eleştiren bir mektup gönderdi. Dosluk Grubu'da yer saha Loğoğlu ile Nazlıaka, bu mektuba imza atmayarak reaksiyon için ayrı bir mektup yazdı. "O yazılanlar bizlerin görüşlerini temsil etmiyor" diyen vekiller, ülkemizi enlem bina mensuplarından daha ağır biçimde karaladı.

DEMOKRASİYE SALDIRI VARMIŞ!

Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Türkiye'de anlatım ve matbuat özgürlüğü başta olmak üzere ana özgürlüklerin fena ve alarm sağlayan hali bundan sonra tüm dünyada bilinmektedir. Hükümeti eleştirmeye cesaret eden gazeteciler istisnasız kovuşturulmakta, çoğunlukla hapse atılmakta yada azami ihtimalle patronlarına hükümet sebebi ile gözdağı verildikten sonra işlerini kaybetmektedirler. Sözü çok uzatmaya hiç lazım yok: Türkiye'de ana özgürlüklerin giderek artan bir biçimde aşındırılması demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saldırıdır."

KILIÇDAROĞLU'NUN İZİNDELER

Bir önceki mektuptaki bir takım ifadelerin eleştirildiği mektupta, "Buradaki sorun, iktidardaki AK Parti'nin devletin gücünü hedeflenen gruba yönelik şekilde sorumsuz ve her şekli yönteme başvurarak istismar etmesidir. Herhangi bir ad yada grubun kusur yada hukuksuz bir eylemi varsa, konu müstakil yargı sebebi ile adil bir biçimde soruşturulmalı ve usulüne müsait şekilde yargı sürecine tabi tutulmalıdır" ifadeleri dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, ABD, Almanya, Çin, İngiltere ve Belçika bunun şeklinde devletlere Türkiye'yi şikâyet etmişti. CHP lideri, Amerikan Wall Street Journal gazetesi için bir yazgı kaleme almış, 'Türk özgürlüğüne tehdit' başlığını kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara baskınından sonra İsrail televizyonuna verdiği röportajda, hükümetin de sıkıntısı olduğunu söylemişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar