CHP'li vekil yaptığına bin pişman oldu

Fatma Nur Serter'in saadet zinciri iddiası ile ortaya sunduğu ve imzalı belge olarak iddia ettiği fotokopi, kendisini zor durumda bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekil yaptığına bin pişman oldu

TBMM Genel Kurulunda CHP Grubu sebebi ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı meselesinde verilen gensoru önergesi görüşmelerinde saadet zinciri kurmakla suçladığı AK Partili milletvekillerinin isimlerini okuması Serter'i ve CHP’yi zor vaziyette bıraktı.

SERTER'DEN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE SUÇLAMA

Genel Kurul kürsüsünde elinde imzalı döküman olduğunu iddia eden Nur Serter, “12 adet Adalet ve Kalkınma Partili mebus de var. Okuyayım, 'Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Tarafından İhalesi Yapılacak Olan Taşınmazın Alınması İşine Ait Protokol.' O taşınmazın takribî yerini de size söyleyeyim; Gölbaşı'nda, Gölbaşı ilçesi, Ballıkpınar köyü, 143 ada, 1. parselde olan bir arsa mesken piyasası şekilde belirleniyor arkadaşlar ve belirlenmesinden derhal sonra bu insanlar bir araya geliyorlar, diyorlar ki 'biz bunu alalım, buna bir de başkan seçelim hepimizi temsilen. Sonra eşit hisseye sahip şekilde biz bu ihaleye girelim.' Şimdi bu nedir, biliyor musunuz? Bu, Millî Eğitim Bakanlığında saadet zincirinin halkası şekilde işlev gören insanların devamının AK Parti milletvekilleri içerisinde kendilerine yeni halkalar bulunduğunu ortaya koyuyor. O zincirin halkaları böyle gelmiş, burada olsun olmasın, bazı milletvekillerini kuşatmış arkadaşlar'' dedi.

NUR SERTER, İMZASIZ BELGEDEKİ İSİMLERİ OKUYUNCA ORTALIK KARIŞTI

Milletvekillerinin isimlerinin okunması anlamında gelen talepler üstüne elinde bulunduğunu iddia ettiği belgeden adları okuyan Nur Serter, ''Feramuz Üstün, Cahit Bağcı, Vedat Demiröz, Ahmet Öksüzkaya, Abdullah Nejat Koçer, Mustafa Baloğlu, Muzaffer Baştopçu, Süreyya Sadi Bilgiç, Ahmet Arslan, Hüseyin Şahin, Mustafa Öztürk, Lütfi Elvan. Ben okumuyordum, fazla fazla ısrar ettiniz. Bir protokol imzalamışlar ve Feramuz Üstün'ü bu protokolde yetkili kılmışlar. Kiminle yapmışlar bunu? Esas sorun bu. Bu insanlar kimlerle iş birliği yapmış? Kimlerle ortak bir protokol imzalamış? İşte saadet zincirinde Millî Eğitim Bakanlığını dolandıran, ihalelere yolsuzluk karıştıran isimlerle ortak bir protokol imzalamış. Dolayısıyla, arkadaşlar, sizin neticede bir ihaleyi almanız ve ya almamanız hiç ciddi değil. Sizin bu protokolü kiminle iş birliği yaparak imzaladığınızın ben altını çiziyorum. Siz Millî Eğitim Bakanlığındaki saadet zincirinin halkalarıyla Şayet bir iş birliği protokolü yaparsanız, onların oradaki yolsuzluklarını meşru hâle getirirsiniz, onlara kuvvet verirsiniz. Olay fazla fazla açıktır, nettir, tüm belgeleriyle nettir. Bu vakada yapılan tüm bakım sözleşmelerinin dâhil elimde belgeleri vardır'' diye konuştu.

VEDAT DEMİRÖZ: BU TAMAMEN UYDURMA

Nur Serter’e reaksiyon işaret eden AK Partili milletvekilleri, Nur Serter’den elindeki belgeyi istedi. Nur Serter’in elindeki belgede imza bulunmadığını, sahte bir döküman olduğunu belirten AK Partili milletvekilleri Serter’e reaksiyon gösterdi.

Serter’in okuduğu listede ismi olan AK Partili Vedat Demiröz, kürsüye çıkarak, “Cumhuriyet Halk Partisinin sözcüsü veya konuşmacısı az öncelikle bir protokolden bahsetti. Plan ve Bütçe Komisyonundaki tüm arkadaşların ismini yazan bir protokol gösteriyordu. Ben şahsen bu protokolün hazırlanışında olsun, imzasız da gördüğüm kadarıyla, yakından uzaktan haberimiz yok. Eğer doğruysa siz onu mahkemeye verin, biz de ondan ötürü sizleri mahkemeye verelim. Yani bu tam olarak uydurma. Neye istinaden yapılmış? Özelleştirmeyle ilgili, ben Özelleştirmenin kapısından girmemiş bir insanım. Yani bunu arkadaşlarımız da bilir, Plan ve Bütçedeki arkadaşlarımız da bilir, sizler de bilirsiniz muhakkak. Yani böyle uyduruk şeyle gelip burada tüm milletin önünde konuşmanızı yadırgadım'' şeklinde konuştu.

CHP sularında oturan Serter’in yanına giderek iddia ettiği belgeyi piyasa AK Partili milletvekilleri, belgenin sahte olduğunu belirterek Serter’e reaksiyon gösterdi. Tyükselişmaların büyümesi üstüne Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma fasıla verirken, verilen arada AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri içerisinde sözlü tyükselişmalar yaşandı.

"BU PROTOKOLÜN OLMAMASINDAN MUTLU OLURUZ"

Oturumun yine açılmasından sonra söz piyasa CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi,“Bu protokol elbette doğru da olabilir, lakin protokolün AK Parti grubuna mensup milletvekilleri sebebi ile ‘oku oku’ ısrarlar üstüne Sayın Serter sebebi ile okunması üstüne o adların bir bölümü reaksiyon gösterdiler. Biz milletvekillerinin bu tepkilerinden mesut olduk. Biz bu protokolün olmamasından mesut oluruz, İçten içten reaksiyon gösterip, reddeden milletvekillerinin olmasından mutluyuz” izahatsında bulundu.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN SERTER’E SERT TEPKİ

Büyük bir talihsizlik yaşandığını kaydeden ve Serter’e reaksiyon işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ''Bu belgede ne imza var, ne mühür var, ne bulunduğu meçhul bir belge. Böyle bir döküman ile böylesine iri iddialarda bulunmak iri mesuliyet ister, Sayın Serter bu mesuliyeti yerine getirmemiştir. Bu iddia direkt doğruya bu şahısların haysiyeti ile ilişkilidir. Böyle bir durumun gerçekliğinin bulunmadığını fazla fazla açık bir lisan ile milletvekillerimiz anlatım ettiler. Bu gerçek anlamda skandaldır, vekillere ait bir iddiada bulunulacaksa burada herkes birbirine kolayca ulaşılabilir. Sayın Serter tam olarak burada sayın vekillerin haysiyetine yönelik fazla fazla açık ad verdiğinde bir saldırıda bulunmuştur, kendisini özür dilemeye çağrı ediyorum'' dedi.

Serter’in okuduğu listede ismi olan AK Parti Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Sadi Bilgiç, Serter’in iddialarını yalanlayarak, ''Burada 8 senedir vazife yapıyorum. Her şeyden öncelikle bize düşüş işaret eden tüm milletvekillerinin itibar ve haysiyetini korumaktır. Bu kürsüye çıkıp her çeşitli iftirayı anlatmak fazla fazla yalan. Bizlerinde eline her gün yüzlerce bilgi gelebilir. Sorumlu bir kişiye düşüş işaret eden bunun gerçekliğini araştırmaktır. Yayın Serter elinizde imzalı protokol varsa gelip bunu ortaya koymaktır. Sizin imzalı dediğiniz protokolde tek bir imza yoktur. Size düşüş işaret eden bu kürsüden tüm milletvekillerinden özür dilemektir'' diye konuştu.

NUR SERTER'E ''İKNA ODALARI'' GÖNDERMESİ

Listede ismi geçen komisyon üyesi AK Partili Feramus Üstün ''Bu bayağı bir kağıt, sizin haysiyetinizle oynayacak kelimelerde yazarlar buraya. Şu anlatılanlarla alakalı hiç bir arkadaşımız en ufak bir haberi yok. Bunu bir profesörün yapmış olması… konuşmasında belgelerde imzanın olduğunu söylüyor. Bu bayağı bir kağıt en ufak bir döküman özelliği yoktur. Kınamaya dahi lazım görmüyorum, Allah’a havale ediyorum”izahatsında bulunurken, Mustafa Öztürk ise, “Böyle bir kağıt parçası ile şahıslara iftira atmak ayıp şekilde sizlere yeter. Bu kağıt parçasından ne haberim mevcut ne de bu yerden bir haberim var. Bu bir yalandır, iftiradır. Nur Serter geçmişin bazı intikamlarını almaktadır herhalde. Biz ikna odalarında kız çocuklarının nasıl psikolojisini bozduğunu… O çocukların psikolojisini bozmaya çalışanların psikolojilerinin arızalı olduğunu gördük'' ifadelerini kullandı.

''UTANÇ VERİCİ BİR DURUM''

Serter’den iddialarını ispat etmesini arzulayan Abdullah Nejat Koçer, ''Utanç sağlayan bir vaziyet yaşıyoruz. Hiçbir bilgimizin, haberimizin bulunmadığı bir konu için AK Parti grubuna bir saldırıda bulunuldu. Hakkımda yöneltilen belgeler sahtedir, düzmecedir. Böyle sahte bir evrağı Genel Kurulda okuduğu için Nur Serter’i kınıyorum. Bu iddiaları ispat etmeye çağrı ediyorum, ispat etmezse kendisini namussuz ve şerefsizdir'' halinde konuştu.

NUR SERTER: SİZİ ÜZDÜĞÜM İÇİN ÜZGÜNÜM

Yaşanan tyükselişmaların peşinden oturduğu yerden söz piyasa Nur Serter, ''Ben burada ismi geçen milletvekillerini ihaleye girmekle itham etmedim. Bu protokolün sehven ağzımdan ‘imzalı’ kelimesi çıktı. Kasten söylemiş olsaydım bunu size vermezdim. Burada sizleri üzdüğüm için üzgünüm, lakin benim burada kast ettiğim şey açıktır. Oradaki bürokratlar kimi AK Partili milletvekilleri ile ortak bir işe girerek menfaatlerini meşru duruma getirmeye çalışıyorlar, ben saadet zincirini de bu amaçla telaffuz ettim. Samimiyetle anlatmak istediğim buydu. Bunun dışında bir niyetim tam olarak yoktur. İhaleye girildi demedim. Bundan sonra siz bana istediğinizi söylemekte özgürsünüz, yaptığınız hakaretlerle ilgili benimde haklarım saklıdır. Burada gördüğüm tepkiden, sizde yarattığım üzüntüden ötürü üzüldüm'' izahatsında bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar