CHP’li vekil: AA, AKP’nin teşkilatı gibi çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 30 Mart yerel seçimleri sırasında AKP İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve 30 ilçe başkanına devletin ajansı olan Anadolu Ajansı (AA) tarafından ‘özel hizmet’ verildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li vekil: AA, AKP’nin teşkilatı gibi çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 30 Mart yerel seçimleri sırasında AKP İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve 30 ilçe başkanına devletin ajansı olan Anadolu Ajansı (AA) tarafından ‘özel hizmet’ verildiğini iddia etti. Aksünger, “AA, AKP’nin teşkilatı gibi çalışıyor. Bu bir rezalet” dedi.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün, seçim gecesi AKP Genel Merkezi’ne gitmesi muhalefetin büyük tepkisini çekmişti. Bu olaya yönelik tepkiler sürerken CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger AA ile ilgili bir iddia daha ortaya attı. AA’nın, AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AKP’nin 30 ilçe başkanına özel hizmet vererek şifre gönderdiğini iddia eden Aksünger, 30 Mart’ta, AKP İl Başkanı ve 30 ilçe başkanı için ayrı ayrı hazırlanmış kullanıcı adı ve parolaların belgelerini gösterdi.

‘TAM BİR REZALET’
AA’nın İzmir’de AKP İl Başkanı ve 30 ilçe başkanına seçimi takip etmeleri için özel şifre verdiğini iddia eden Erdal Aksünger, “AKP’nin buradaki ilçe başkanlarına ve yetkililerine verilmiş olan şifreler, ‘seçimi buradan takip edin’ tarzında, AA’yı kendi ajanslarına döndürmüşler. Tüm kurumları babalarının çiftliği gibi gördükleri gibi burayı da babalarının çiftliği gibi görerek yapıyorlar bunları. Bu bir suçtur. Bunlar farklı şeylerde yapıyorlar, ‘bakın nerelerde sıkıntılar var, nerelerde işte bir şey oluyorsa gidin orda gerekeni yapın’ hani buna benziyor. Bir tarafından AA, AKP’nin teşkilatı gibi çalışıyor. Orada yani sandık başlarını toparlıyorsa, ne yapıyorsa artık başka türlü amaçları ne olabilir ona bakmak lazım” dedi.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün seçim akşamı AK Parti Genel Merkezi’ne gitmesini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, “Demek ki bu bir ay önce yapılmış bir organizasyon. Bunlara ne yapılacağı anlatılmış, bu adam da onlara eğitim vermiş AKP teşkilatına herhalde. AKP’nin merkezinde de böyle bir organizasyon hikayesi var. ‘İş nasıl gidiyor’ veya ‘gitmiyor, bir eksik gedik şey varsa’ onun içinde çağrılmış olabilir. Rezaletin bir başka perdesi bu” dedi.

Aksünger sözlerini şöyle tamamladı; “Ajansların aboneleri olan basın kuruluşları aracılığıyla zaten oy dağılımlarını yayında olan televizyonlar ve haber portallarından verdi. Bu 'özel hizmet' ile AA tarafsızlığını yitirdi. Anadolu Ajansı, devlet ve millet adına yayın yapan bir kurum. Ancak önce ziyaret, ardından bu özel şifreli servis kurumun tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Aynı ajansın muhalefet partilerine karşı neden böyle bir sevgisi yok? Seçimlerde oluşabilecek hileler ve haberlerin derlenmesi açısından AKP’nin eli ayağı olma yolunda adım atmışlar. Bu belgeler bunu gösteriyor. Bana ulaşan bu belgeler bu işin çok daha önceden planlandığını gösteriyor. AA Genel Müdürü, AK Parti Genel Merkezi’ne, olan ya da olmayan olayların değerlendirmesini yapmaya gitmiştir. AA’nın ki normal koşullarda abonelere hangi yerlerde hangi bilgilere nasıl ulaşacaklarını gösteren kapalı bir network. Basın kuruluşlarına verilen bu şifreler keyfi bir uygulama ile bir siyasi partinin emrine sunulmuş, İl Başkanı ve ilçe başkanlarına özel şifre verilerek takibi sağlanmıştır. Amaç nedir? Buradan hangi bilgilere ulaşılıyor? Onlar daha net değil. AA’nın mevcut yönetiminin istifa ettirilmesi lazım. AA bu saatten sonra böyle gidemez. AA aboneleri havuzdan haber çektiklerinde bunun bedelini ekonomik olarak ödüyor. AA, milletin parasıyla haber sağlaması gereken bir kurum, parayla sattığı bu bilgileri AKP’ye bedavadan peşkeş çekmiştir. Bu rezalet. Şirketin içini AKP’ye açmışlar. Burada başka bir havuz yaratılmış. AA’nın verdiği bilgileri televizyonlar ve internet siteleri gece boyunca verdi. Milletin gördüğünün dışında ne gördü bu kişiler bu özel şifrelerle?”
CİHAN

Yorumlar