CHP'li Toptaş: PKK Türkiye'de gündem belirleyen güç haline gelmiştir

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bayrak indirme olayına sert tepki gösterdi. Toptaş, yazılı açıklamasında; Türk bayrağının indirilmesini kabul etmenin...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Toptaş: PKK Türkiye'de gündem belirleyen güç haline gelmiştir

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş, Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bayrak indirme olayına sert tepki gösterdi.

Toptaş, yazılı açıklamasında; Türk bayrağının indirilmesini kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Hükümetin bugüne kadar PKK terör örgütüne verdiği tavizler sonucu, askerin hareket kabiliyeti sınırlanmış, PKK’ya geniş bir faaliyet alanı bırakılmıştır. PKK Türkiye’de gündem belirleyen bir güç haline gelmiştir. Milli birliğimizin ve bütünlüğümüzün değeri olan, aziz şehitlerimizin kanları ile kazanılan Türk bayrağımızı indirenleri ve indirtenleri şiddetle kınıyorum.” ifadelerine yer verdi.

PKK unsurlarının Türk askerine silahla saldırı yaparken askerin her hangi bir müdahalede bulunmadığını ifade eden Toptaş, barış sürecini değil Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütüne taviz verme sürecini yaşadıklarını anlattı. Toptaş, PKK unsurlarının Türk askerlerinin önünden geçerken her türlü tahriki yaparken askerlerimizin herhangi bir tavır koyamadığını kaydederek, “Genel Kurmay Başkanı'nın bu süreçteki açıklamaları talihsizliktir. Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel ve 2. Hava Kuvvetleri Komutanı derhal görevlerinden istifa etmelidirler. Türk ordusu onurlu, şerefli komutanlarının davranış ve tutumları ile tarihe geçmiştir. Genelkurmay başkanı 25 şehidimizin olduğu Afyon patlaması sonrası valilik ziyaretinde almış olduğu kilimi 'bir anlık boşluğa geldi' açıklaması, Türk bayrağının indirilmesinden saatlerce sonra iki kelam etmesi tarihi şanlar ve şereflerle dolu olan milletimizin yüreklerini yakmıştır.” diye konuştu.

Toptaş, Genelkurmay Başkanı'nı ve 2. Hava Kuvvetleri Komutanı'nın istifa etmesi gerektiğini belirterek, “Herkes şunu iyi bilmelidir ki; gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara rağmen bu ülke bölünmeyecek. Şehitlerin kanlarından rengini alan al bayrak göklerden inmeyecektir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar