CHP'li Toprak'tan Erdoğan'a: Bu halk seni adam gibi gönderecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu halk seni adam gibi gönderecek.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Toprak'tan Erdoğan'a: Bu halk seni adam gibi gönderecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu halk seni adam gibi gönderecek.” dedi. Erdoğan Toprak, 30 yaşında ki yabancı uyruklu Sarraf'ın hükümeti nasıl satın aldığını gördüklerini belirtip, "Eğer kabadayılık yapacaksan 30 yaşında senin bakanlarını satın alan o zatı önce hesabını görüp temiz bir şekilde yargının karşısına çıkartman lazım." ifadelerini kullandı.

CHP’nin adaylarını tanıtmak için memleketi Tunceli’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Tunceli şehir merkezinde önce araç konvoyuyla vatandaşları selamlayan Erdoğan Toprak, Milletvekilleri Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Kamer Genç ve çok sayıda partili ile aday tanıtımı için Tunceli İl Kültür Merkezine geçti.

Aday tanıtımı öncesi kürsiye çıkan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Kürtçe yaptığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dersimli olduğu için herkesin yerel seçimlerde CHP adayı Hızır Baki Aytaç’a destek vermesini istedi.

'ERDOĞAN’IN DÖRT BAKANI SUÇÜSTÜ RÜŞVETTEN YAKALANDI'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın oğlu Bilal Erdoğan’ı suçlarından ötürü mahkeme karşısına çıkmasına engel olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ı savcı ve polisin çalışmasına engel olmakla suçlayan Genç, “Burada artık hukuk bitmiştir. Devlette bitmiştir. Hak da bitmiştir, tamamen bir eşkıyalık dönemi başlamıştır. Yani Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu hareket; 'hukuku tanımıyorum, adaleti tanımıyorum. Benim sözüm dışında bir söz geçerli değildir.' Bugün Tayyip Erdoğan’ın dört bakanı suçüstü rüşvetten yakalanmış. İkisinin çocukları içeride. Ama 'bana komplo yaptı' diyor. Birileri getirip senin cebine para mı koydu?” ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan’ın paralel devlet ve cemaat ile ilgili söylemlerini inandırıcı bulmadığını ifade eden Genç, “Tayyip Erdoğan durumu dine dayalı bir şekilde devam ettirmeye çalışıyordu. Ama şimdi diyor ki paralel devlet var, cemaat var. Ama ben buna inanmıyorum. Cemaatle kavgası olduğuna da inanmıyorum. Adam kafasına dikta rejimi koymuş. Diktatörlüğü kurmak için evvela yargıyı kazanmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla cemaat kavgası da suni bir kavgadır.” diye konuştu.

Milletvekili Hüseyin Aygün ve Kamer Genç’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise halkın ilk seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’a dersini vereceğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın gün geçtikçe sinirlenmeye başladığını söyleyen Toprak, “Sayın başbakana Tunceli’den Dersim’den bir mesaj vermek istedim. İktidara gelmek nasıl güzel bir duyguysa, nasıl onurlu bir duyguysa adam gibi gitmeyi de öyle kabul etmek lazım. Bu halk seni adam gibi gönderecek. Bunu görüyoruz. Eğer bu halk senin bakanlarının yatak odasında, senin bakanlarının çocuklarının kasalarında milyon dolarlarını görüp sana oy vereceğini mi sanıyorsun? Senin genel müdürlerinin ayakkabı kutularında bu ülkeyi nasıl sattığını görüyor. Bu halkın ilk seçimlerde sana dersi vereceğine inanıyorum. Boşuna kabadayılık yapma.” diye konuştu.

'SARRAF'IN HÜKÜMETİ NASIL SATIN ALDIĞINI GÖRDÜK'

Konuşmasında Başbakan’a yönelik sert eleştirilerini sürdüren Toprak, “Tayyip Erdoğan hükümetini 30 yaşında yabancı uyruklu Sarraf'ın hükümeti nasıl satın aldığını gördük. Eğer kabadayılık yapacaksan 30 yaşında senin bakanlarını satın alan o zatı önce hesabını görüp temiz bir şekilde yargının karşısına çıkartman lazım. Sonra da o Adalet Bakanı'nın üstüne oturduğu dosyaları Meclis'e göndermen lazım. Neyin kirli, neyin temiz olduğunu o zaman göreceğiz.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın konuşmasının ardından Tunceli ve ilçe adaylarının vatandaşlara tanıtımını gerçekleştirdi. Toprak, daha sonra Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’i makamında ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar