CHP’li Toprak’dan Erdoğan’a: Sorumluluğunuz bütün Türkiye’yi kucaklamaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı gerginliği bırakıp birleştirici olması, herkesi kucaklaması çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Toprak’dan Erdoğan’a: Sorumluluğunuz bütün Türkiye’yi kucaklamaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı gerginliği bırakıp birleştirici olması, herkesi kucaklaması çağrısında bulundu. Sorumluluk alan kişilerin, bu ülkede sevgi ortamının hızla dağıldığı bir ortamda bütünleştirmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Sen ben ayrımı yapmamız, ocu bucu demememiz, balkon konuşmalarında intikam naraları atmamamız lazım. Eğer oy aldıysanız, güçlü çıktıysanız sorumluluğunuz Türkiye’nin tamamını kucaklamak. Bir taraflara mesaj gönderip ‘ininize gireceğiz, bunu yapacağız’ demememiz lazım. Bu koltuklar geçicidir. Babamızın malı değil. Bizim görevimiz o koltuklara gelince toplumun tamamını kucaklamak.” diye konuştu.

Toprak, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen ‘mazbata kutlama’ törenine katıldı. Toprak, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinde yapıldığı iddia edilen hilelere değindi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ı gerginliği bırakıp birleştirici olması, herkesi kucaklaması tavsiyesinde bulundu.

“NANKÖR KEDİYE SIĞINDILAR AMA ODA YETMEDİ”

“Hiçbir dönemde bu kadar baskıyla yapılan bir seçim görmedim.” diyen Toprak, şöyle dedi: “Önce parmak boyasını kaldırdılar. Hileyi daha rahat yapabilmek için. Düşünün bir iktidar ki, tüm imkanlar kendisinde. Ama hileden medet uman bir iktidar var. Parmak boyasını kaldırıp belli birkaç yerde oy kullanmaya tenezzül ettiler. Sonra bu yetmedi, nankör kedilere sığındılar. Nankör kedilerde yetmedi Eskişehir’de. Allah'ın izniyle Yılmaz Hocam, Ahmet ve Kazım başkan ile beraber bayrağı burada bize teslim ettiler. Bunun sorumluluğunun farkındayız.”

“BU KOLTUK GEÇİCİDİR, BABAMIZIN MALI DEĞİL”

Türkiye’nin zor bir süreçten, bir bölünme, bir sevgisizlik sürecinden geçtiğinin altını çizen Toprak, “Bizler gibi sorumluluk alan kişilerin bu ülkede sevgi ortamını hızla dağıldığı bir ortamda bütünleştirmemiz lazım. Sen ben ayrımı yapmamız lazım. Ocu bucu demememiz lazım.”

Başbakan Erdoğan’ın, seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasına atıfta bulunarak, birleştirici ve kucaklaştırıcı olunması çağrısında bulunan Erdoğan Toprak, şöyle konuştu: “Balkon konuşmalarında intikam naraları atmamamız lazım. Bölmememiz lazım. Eğer oy aldıysanız, güçlü çıktıysanız sorumluluğunuz Türkiye’nin tamamını kucaklamak. Bir taraflara mesaj gönderip ‘ininize gireceğiz, şunu, bunu yapacağız’ demememiz lazım. Bu koltuklar geçicidir. Babamızın malı değil. Bizim görevimiz o koltuklara gelince toplumun tamamını kucaklamak.”

“BÖYLE BİR ZİHNİYET ARTIK TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYAMAZ”

Türkiye’nin şansız bir yönetim süreci geçirdiğini vurgulayan Toprak, şöyle dedi: “Evet altını çiziyorum. Bir vefat eden aileye bile baş sağılığı dileyemeyen, bir Başbakan sürecinden geçiyor Türkiye. Bu üzücü bir olaydır. Böyle bir zihniyet Türkiye’yi kucaklayamaz. Bu koltukta kalma uğruna bir komşuya savaş açma narası yapan, koltukta durma uğruna kendi ülkesini niyet eden bir yapı Türkiye’nin şansı olamaz. Bu şansızlığı kıracak Eskişehir gibi diğer vatandaşlarımızdır. Her yerde bunu açıklayacağız.” CİHAN

Yorumlar