CHP'li Toprak: Rekabet Kurulu ‘Ekonomik MİT’ olmak istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Rekabet Kurulu’nun 4 yıllık dönemi kapsayan strateji belgesinde, kartelleri önlemek gerekçesiyle, şirket sahipleri ve ortaklarının ev ve iş yerlerine dönük 'teknik takip' yetkisi istendiğini ifade ederek “Korku.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Toprak: Rekabet Kurulu ‘Ekonomik MİT’ olmak istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Rekabet Kurulu’nun 4 yıllık dönemi kapsayan strateji belgesinde, kartelleri önlemek gerekçesiyle, şirket sahipleri ve ortaklarının ev ve iş yerlerine dönük 'teknik takip' yetkisi istendiğini ifade ederek “Korku imparatorluğu iş dünyasını teslim almak istiyor. Rekabet Kurulu ‘Ekonomik MİT’ olmak istiyor.” dedi.

    Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı değerlendirmede, “Hükümet tarafından peş peşe TBMM’den geçirilen antidemokratik yasa düzenlemeleri, artık kurumların da iştahını kabartmaya başladı. TİB’e verilen sansür yetkileri, HSYK yasasıyla yaratılan yargı-hukuk üstü Adalet Bakanı, MİT yasası değişiklikleriyle getirilmek istenen telekulak devleti, ekonomiyi ve iş dünyasını da teslim almak istiyor. Özerklikleri, sadece lafta ve kâğıt üstünde olan düzenleyici ve denetleyici kurullar, hükümetin işadamlarını, şirketleri, bankaları, medyayı, tehdit ve şantaj aracına dönüşmüş durumda. Bu kurullar da, hükümete daha çok yaranmak için, dünyanın hiçbir gelişmiş ekonomisinde var olmayan, serbest piyasa ekonomisi ile bağdaşmayan yetkiler ve güçler istiyor." ifadelerini kullandı.

    İSTİHBARAT KURULU OLMA ÖZLEMİ

    Rekabet Kurulu’nun 2014-2018 dönemi için hazırladığı strateji belgesinde yer alan taleplerin, kurulun MİT olma, rekabet değil, 'İstihbarat Kurulu' olma özlemini yansıttığını ifade eden Erdoğan Toprak, “şöyle devam etti:
“Kartelleri önlemek gerekçesiyle, şirketler, işadamları, şirket ortakları için, işyerlerine, evlerine, kişisel yaşamlarına yönelik dinleme ve teknik takip yetkisine sahip olmayı, bu amaçla Rekabet Kurulu Yasası’nda değişikliğe gidilmesini öngören strateji belgesi, aslında gizlenen gerçek niyeti yansıtmaktadır. İşadamlarını, şirketleri teknik takibe almak, dinlemek dünyanın neresinde Rekabet Kurulu’nun yetki ve görev alanı içindedir?”

    Toprak, hükümetin düzenleyici-denetleyici kurulları kullanarak, medyadan enerjiye, bankacılıktan otomotiv ve iletişime kadar pek çok sektörde, yandaşlarına servet aktardığını, mal varlıklarına el koyduğunu belirterek, Rekabet Kurulu aracılığıyla da cezalar yağdırdığını kaydetti.

    “AKP, TÜRKİYE’Yİ BİR İSTİHBARAT DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR”

    Toprak, “Rekabet Kurulu, ekonomilerde haksız rekabet ve kazançların önlenmesini sağlamakla görevli iken, AKP hükümeti elinde, bir tehdit, cezalandırma, yok etme aracına dönüşmüştür. Pek çok şirket ve gruba açılan soruşturmalar, aylarca sürdürülerek, bu şirketler ve gruplar zan altında bırakılmaktadır. Rekabet Kurulu, şimdi bir de işadamlarını, şirketlerini, evlerini dinleme yetkisi istemektedir. MİT’e verilmek istenen ticari sırları öğrenme, banka hesaplarını izleme, kredi bağlantılarını takip etme yetkisine ilave olarak, Rekabet Kurulu da benzer yetkilerle donatılırsa, iş dünyası ve işadamları siyasi iktidarın esirleri, köleleri haline getirilecektir. Bu girişimlerle, siyasi despotizm hayatın her alanında ve sonunda ekonomide de hakim kılınmak istenmektedir.
AKP, Başbakanlık dahil bütün kurumları MİT’e bağlasın böylece ülkeyi daha rahat yönetir. AKP, Türkiye bir istihbarat devletine dönüştürüyor. Dünya demokratikleştikçe AKP despotikleşiyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar