CHP’li Tezcan: Ülkeyi soyan fırsat bulursa sandığı da soyar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seçim ve Hukuk İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Ülkeyi soyan fırsat bulursa sandığı da soyar.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Tezcan: Ülkeyi soyan fırsat bulursa sandığı da soyar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seçim ve Hukuk İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Ülkeyi soyan fırsat bulursa sandığı da soyar.” dedi.

Tezcan, CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Hukukçular İle Seçim Güvenliği' toplantısında konuştu. Programa ayrıca CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda avukat katıldı. Yerel seçimlere az süre kaldığını belirten Tezcan, “Türkiye’nin soyulduğundan bahsediyoruz. Günlerdir bunu izliyoruz hukukçular olarak. Seçimde hile olur mu? Olur. Eğer sandıklara sahip çıkmaz isek, seçim güvenliğini sağlamaz isek, burada ciddi kararlı bir duruş göstermez isek seçimlerde hile olabilir. Ülkeyi soyan fırsat bulursa sandığı da soyar. Bizim görevimiz sandığın soyulmasına ‘dur’ demek. Bunun için buradayız.” ifadelerini kullandı.

"DAĞITANLAR BELEDİYENİN PERSONELİ"

Ankara’da yaşanan ‘korsan afiş’ olayına değinen Mansur Yavaş ise “Bugün arkadaşlarımız yakaladılar. ‘Bizim hiç haberimiz yok’ diyorlar kirli afişlerden, kirli gazetelerden. Dağıtanlar belediyenin personeli. Bunlar hep görüntüleniyor, gerek fotoğraf olarak, gerek video olarak. Oralarda yapılan görevlendirmeler elimize geçiyor ve otopark mafyaları seçimde kullanılıyor aynı zamanda. Ellerinde demir çubukla bu şekilde afişlemeye çıkıyorlar ve bugün kendilerini yakalayan genç bir kardeşimizi de yaralıyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar