CHP'li Tezcan: Türkiye iktidar eliyle bilinçli ayrıştırılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’de, iktidarın eliyle toplumun ‘benden olan ve olmayan’ diye ayrıştırıldığını ve bilinçli bir çatışma içerisine sürüklendiği söyledi. Bülent Tezcan ile beraberindeki CHP genel...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tezcan: Türkiye iktidar eliyle bilinçli ayrıştırılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’de, iktidarın eliyle toplumun ‘benden olan ve olmayan’ diye ayrıştırıldığını ve bilinçli bir çatışma içerisine sürüklendiği söyledi.

Bülent Tezcan ile beraberindeki CHP genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Veli Ağbaba, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Atilla Emek, TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Parti Meclisi Üyesi İbrahim Yener ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Köse'nin cumhurbaşkanlığı seçimi, hazırlık ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Malatya’da partililerle bir araya geldi.

Malatya Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda partililere hitap eden Tezcan, Ankara’da başlayan ve Şırnak’ta sona erecek bölge toplantılarının 8’incisinin Malatya’da yapıldığını hatırlattı. Tezcan, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; sendikalar, emek temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı adayının toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir kişi olması gerektiğini aktaran Tezcan, “Görüşmelerde kimin cumhurbaşkanı olacağı değil, nasıl bir cumhurbaşkanı istendiği konusu görüşüldü. Gidilen tüm örgütlü kuruluşların ortak bir cumhurbaşkanı vurgusu var. Vatandaş ve örgütlü kesimler sektirmeden ortak noktaları sıralıyorlar. Kucaklayıcı, toplumu ayrıştırmayan ve bölmeyen, vatandaşa tepeden bakmayan, horlamayan, bölmeyen, nefret dilini kullanmayan, devleti dışarıda iyi temsil edebilecek, halkın içerisinde ve halkını kucaklayabilecek, halkın değer ve özlemlerine saygılı, hukuka saygılı, demokratik hak ve özgürlüklere saygılı, devlet organları arasında çatışma istemeyen, dengeleri gözeten, yetki gasbı peşinde olmayan, tanınan yetkileri anayasal çerçeve içerisinde kullanacak bir cumhurbaşkanı istiyorlar. Toplum sükunet, huzur, barış istiyor. Bunu sağlayacak bir cumhurbaşkanı bekliyor. Herkesin cumhurbaşkanı olsun istiyor. Bir siyasi partinin temsilcisi olmasın, 76 milyonun cumhurbaşkanı olabilecek nitelikte bir cumhurbaşkanı olsun istiyor." diye konuştu.

“TÜRKİYE İKTİDAR ELİYLE AYRIŞTIRILIYOR”

Günümüzde Türkiye’de, iktidarın eliyle toplumun ‘benden olan ve olmayan’ diye ayrıştırıldığını ve bilinçli bir çatışma içerisine sürüklendiğini ileri süren Tezcan, “Bütün bu Anadolu coğrafyasında kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, iktidar eliyle ayrıştırılan bir toplum haline getirildik. Başbakan, siyaset dilini nefret dili haline getirdi. Başbakan, kendi halkına hakaret etmeyi bir siyaset üslubu haline getirdi. Yalan söylemeyi ve yalan üzerinden iktidarı sürdürmeyi adet edindi.” ifadelerini kullandı.

Tezcan, partisinin Malatya, Adıyaman ve Tunceli'den gelen il ve ilçe başkanları ile seçim işleri başkan yardımcılarının katıldığı toplantı sonunda partililerin sorularını cevaplandırdı. Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık çalışmaları kapsamında partinin bütün birimlerinin detaylı bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

CİHAN

Yorumlar