CHP'li Tekin: Yoksulluğun sebebi kirlenmiş siyaset ve yolsuzluklar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'deki yoksulluğun sebebinin kirlenmiş siyaset ve yolsuzluklar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tekin: Yoksulluğun sebebi kirlenmiş siyaset ve yolsuzluklar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'deki yoksulluğun sebebinin kirlenmiş siyaset ve yolsuzluklar olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin, CHP Yozgat İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Tekin, Türkiye’nin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarından sonra olağanüstü hal dönemi yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin, uzun süre darbe dönemlerini, 28 Şubat'ı ve olağanüstü hal dönemlerini yaşadığını hatırlatan Tekin, "Şu an Türkiye olağanüstü hal dönemini yaşıyor. Yasası yok uygulamaların tamamı olağanüstü hal uygulaması. Savcı, devletin kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak, soruşturma sonucu hırsızı yakalayacağı gün yakalayamaz. 'Yok sen yakalayamazsın, sen paralel bilmem nesin.' Ya arkadaş ben hukukun gereğini yapıyor muyum yapmıyor muyum? Eğer hukukun gereğini yapıyorsam sen benim siyasal düşüncemi boşver. Benim siyasal düşüncemi sen çok iyi biliyorsun." dedi.

"TÜRKİYE’DEKİ YOKSULLUĞUN SEBEBİ KİRLENMİŞ SİYASETTİR"

Türkiye’deki yoksulluğun sebebinin kirlenmiş siyaset ve yolsuzluklar olduğunu öne süren Tekin, "Türkiye, hangi siyasal düşüncede olursa olsun, milyonlarca yoksul varsa, milyonlarca yoksulun tek bir sebebi var, kirlenmiş siyasettir ve yolsuzluktur. Türkiye’deki siyasal yolsuzluğun bedeli şu anda rakamlarla ifade edilebilecek değildir. Bunun en somut örneğini İtalyan savcı çok güzel söyledi. İtalyan savcı, 'İtalya’daki yolsuzlukların operasyonunu yapınca bana da ajan dediler, Amerikancı dediler, şu dediler bu dediler, çok benzeşiyoruz. Çok benzeşiyoruz birbirimize. Ama biz yürekli davrandık, sonuna kadar gittik' dedi. İtalya, İspanya ve benzer ülkeler bu pislikten kurtulmuş oldu. Türkiye, bu pislikten kurtulmadığı sürece, ne yoksulluktan kurtulabilirsiniz, ne işsizlikten kurtulabilirsiniz, ne esnaf nefes alabilir. Bu son dönemlerde yaşananın izahı yoktur."

Mevcut kamuoyu yoklamalarının hiçbirisinin inandırıcılığının olmadığını söyleyen Tekin, bu yoklamaları yapan şirketlerin çoğunlukla kamudan beslenen şirketler olduğunu, bu yüzden inandırıcılıklarının olmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar