CHP'li Tekin: Hiçbir yasak AKP'nin kirliliklerini kapatmaya yetmeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hiçbir yasağın AK Parti hükümetinin kirliliklerini kapatmaya yetmeyeceğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tekin: Hiçbir yasak AKP'nin kirliliklerini kapatmaya yetmeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hiçbir yasağın AK Parti hükümetinin kirliliklerini kapatmaya yetmeyeceğini öne sürdü. Tekin, partisinin Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel’in proje tanıtım toplantısına katıldı. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, “Aslında 10 yıldır yolsuzluğun ne boyutta olduğunu biliyoruz. 17 Aralık, klasik bir yolsuzluk değil. İlk kez bir ülkenin hükümetinin üçte birinin rehin alındığını görüyoruz. Resmen bir işadamı tarafından rehin alınmış. Kumpastı, paraleldi hikayeler. Organize yolsuzluğun başındaki kişi, mimarı kendisi. Sadece dört bakan değildi, bizim elimizdeki bilgilere göre daha fazla sayıda bakan. Önümüzdeki günlerde kamuoyu, bu rezilliklerin tamamını görecektir.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, AK Parti'nin hırsızlığı belediyecilik tarihinden itibaren yaptıklarını iddia ederek, “İmar çetesini çabuk unuttuk ama CHP'li başkanlara baktığınızda kendilerine servet değil, şehre hizmet ettiklerini görürsünüz. Bu önümüzdeki seçim, klasik belediye başkanlığı seçimi değil. Manisa'da Özgür Özel'in belediye başkanlığını buradan görüyorum. Yapılan bütün araştırmalara baktığınızda, AKP ile CHP arasında 1,5 puan fark var. Özellikle sizden rica ediyorum. Farklı bir partiye oy veren arkadaşlarımız, bir kez bile olsun Manisa'nın İzmir, Aydın olmasını istiyorsanız CHP'ye oy verin. Sadece Manisa'nın geleceğini tayin etmeyeceksiniz, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini tayin edeceksiniz. Ya bakan evlatlarını tercih edeceksiniz ya da pırıl pırıl vatan evlatlarını tercih edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Aday Özel ise "Dünya şehri bir Manisa için" sloganıyla hazırlanan 80 projenin sunumunu yaptı. Doğru yapılmış bütün işleri sürdüreceklerini belirten Özel, yanlış yapılanları da düzelteceklerini söyledi. Yapılmamış olanları Manisa'ya getireceklerini ifade ederek, “Prensibimiz bu olacak. Birikmiş sorunları çözecek projeler ve Manisa'yı ileriye taşıyacak projelerle yola koyulacağız.” dedi. İlk bir yılda 100, beş yılda da 500 proje hedefi koyduğunu belirterek, öncelikle konut sıkıntısına eğileceğini açıkladı. Her yıl bin 500, beş yılda da 7 bin 500 konut üretecekleri, bunların TOKİ değil, Manisa’daki konut firmaları tarafından yapılacağını kaydetti. Ulaşım projelerine önem verdiklerini de belirten Özgür Özel, şehrin metro için geç kaldığını söyledi: "Manisa'da metro için erken değil, geç bile kaldık. Şehri boydan boya katedecek, ulaşımı rahatlatacak Manisa metrosunun fizibilite çalışmalarına, göreve geldiğimiz ilk gün başlayacağız." diye konuştu. Öncelikle ücretsiz dev otoparklar yapma sözü veren Özel, Mani-Ray ve Mani-Fly sistemleriyle Manisa'nın ulaşım sisteminin modernize edileceğini vaadetti. Mani-Ray şehiriçi hafif raylı sistemi ilk olarak merkezde başlatacaklarını açıklayan Özel, daha sonra Akhisar, Turgutlu ve Salihli ilçelerine götüreceklerini söyledi.

Tanıtım toplantısına İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, Manisa milletvekilleri Sakine Öz ve Hasan Ören, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, ilçe belediye başkan adayları ve diğer partililer de katıldı. CİHAN

Yorumlar