CHP'li Tanrıkulu’dan Bakan Şimşek’e: Zaman temsilcisi neden salondan çıkarıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Londra’daki bir programda Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun salondan çıkarılmasının sebebini sordu.CHP’li Tanrıkulu, Bakan Şimşek’in...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanrıkulu’dan Bakan Şimşek’e: Zaman temsilcisi neden salondan çıkarıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Londra’daki bir programda Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun salondan çıkarılmasının sebebini sordu.

CHP’li Tanrıkulu, Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: “29 Mayıs 2014 günü Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ortaklığı ile İngiltere Londra’da düzenlenen "Financial Times-Türkiye’ye Yatırım Yapmak (Invest in Turkey)” toplantısında konuşmaya başlamanızdan birkaç dakika sonra Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun salondan çıkarılmasının sebebi nedir? Financial Times yetkililerinin salona girmesine izin verdiği Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun salondan çıkması talimatının sizin tarafınızdan verildiği iddiası doğru mudur? Talimat sizin tarafınızdan verilmediyse Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi kimin talimatıyla ve hangi gerekçe ile salondan çıkarılmıştır? Konuşmanıza Anadolu Ajansı Temsilcisinin katılmasına izin verilirken Zaman Gazetesi’nin Temsilcisinin salondan çıkarılmasının sebebi nedir? İngiltere Londra’da düzenlenen bir toplantıda Zaman Gazetesi Temsilcisinin salondan çıkarılması uluslararası camiada nasıl bir etki oluşturmuştur? Basın özgürlüğüne saygı duymayan bir siyasi anlayışın ekonomik alandaki açıklamalarına yabancı yatırımcılar güven duymakta mıdır? Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ortaklığıyla düzenlenen "Financial Times- Türkiye’ye Yatırım Yapmak” toplantısı için kamu kaynaklarından yapılan toplam harcama tutarı ne kadardır?”

CİHAN

Yorumlar