CHP'li Tanrıkulu: YSK, AKP kazanamadı diye seçimleri iptal ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye tarihinde 30 Mart seçimleri kadar şaibeli seçimler görmediğini söyledi. Tanrıkulu, "AKP kazanamadı diye seçimlerin iptal edilmesi hukuk dışı bir uygulamadır.”...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanrıkulu: YSK, AKP kazanamadı diye seçimleri iptal ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye tarihinde 30 Mart seçimleri kadar şaibeli seçimler görmediğini söyledi. Tanrıkulu, "AKP kazanamadı diye seçimlerin iptal edilmesi hukuk dışı bir uygulamadır.” dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, YSK’nın seçimleri iptal ettiği Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine CHP Mahmudiye Belediye Başkan Adayı İshak Gündoğan’a destek vermek için geldi. Tanrıkulu'na Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar eşlik etti. Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu beraberindekilerle Mahmudiye'nin köylerini de ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi.

    İlçede bir konuşma yapan Tanrıkulu, 30 Mart yerel seçimlerinde YSK'nın vermiş olduğu kararları sert bir şekilde eleştirdi. Seçimlerin de şaibeli geçtiğini kaydeden Tanrıkulu şunları söyledi: "Türkiye tarihinde 30 Mart seçimleri kadar şaibeli seçimler görmedim. AKP kazanamadı diye seçimlerin iptal edilmesi hukuk dışı bir uygulamadır. Bu duruma bir yurttaş olarak tepki göstermemiz gerekir. Siz bu adaletsizliğe, bir karşı cevap vermek zorundasınız."

    Sezgin Tanrıkulu cep telefonu numarasını da köylülere vererek "20 yıldır bu numarayı kullanıyorum. Hiç değiştirmedim. Her zaman emrinizdeyim. Siz bizim baş tacımızsınız." diye konuştu.

    Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise "AKP bizim hakkımız olan seçimi iktidar gücüyle almaya çalışıyor. Siz Anadolu’nun yiğit insanlarısınız. Bu hakkı savunup bize tekrar vermeniz lazım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar