CHP'li Tanrıkulu, biber ve göz yaşartıcı gazlar ile saat kulelerini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya biber ve göz yaşartıcı gazları sordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanrıkulu, biber ve göz yaşartıcı gazlar ile saat kulelerini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya biber ve göz yaşartıcı gazları sordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, "Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, işçilerin Taksim Meydanı’na yürüme taleplerine olumlu yanıt verilecek midir?" dedi.

Tanrıkulu'nun Bakan Ala'ya cevaplaması istemiyle yönelttiği sorular ise şöyle:

- Biber ve göz yaşartıcı gaz kullanılmaması için Bakanlığınızca yürütülen çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

- 2002-2013 yılları arasında müdahale amacıyla kullanılan biber, portakal ve göz yaşartıcı gaz toplamı nedir?

- TOMA’larda bulunan ve kimyasal maddeler ihtiva eden suyun müdahale amacıyla kullanılmaması için Bakanlığınızca yürütülen çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

- Plastik mermi kullanılmaması için Bakanlığınızca yürütülen çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

- Ölümcül silah FN-303 kullanılmaması için Bakanlığınızca yürütülen çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

- 2002-2013 yılları arasında müdahale amacıyla kaç adet FN-303 silah kullanılmıştır? Kullanımı sonucunda Türkiye genelinde yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı nedir?

- Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında İstanbul’da görevlendirilecek polis sayısı ne olacaktır?

ARINÇ'A ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SAAT KULELERİNİ SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ise Ankara'da büyükşehir tarafından yaptırılan saat kulelerini sordu.

Arınç'a yöneltilen sorular şöyle:

- 11 Aralık'ta yapılan sözleşmeyle kesinleşen ihale sonucuna göre şehir girişlerine yerleştirilecek 3 adet kapı için toplam 14 milyon 680 bin liralık sözleşmenin Detvar İnşaat Elektrik Mühendislik Taah. San. Tic. Ltd.Şti.-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi ile imzalandığı iddiası doğru mudur?

- Detvar İnşaat Elektrik Mühendislik Taah. San. Tic. Ltd. Şti.'nin sermayesinin 100 bin TL. ve Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketinin ise sermayesinin 20 bin TL olduğu iddiası doğru mudur?

- Toplamda 120 bin TL sermayeli 2 şirkete yaklaşık 15 milyon TL tutarında olan işin verildiği iddiası doğru mudur?

- Ayrıca '2 adet kente giriş kapısı ve 2 adet saat kulesi yapım işi' ihalesinin 10 Aralık 2013'te imzalanan sözleşmeyle Ş.A.M Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti ne 11 Milyon 480 bin TL bedelle verildiği iddiası doğru mudur?

14 Mayıs'ta sözleşme imzalanan 10 saat kulesinin 'mimar ve mühendislik projesi' hizmet alım işinin 135 bin TL'lik TURKER Mimarlık Planlama Şirketine, 34 dekoratif saat ihalesi işinin 13 Mayıs 2013 tarihinde imzalanan sözleşmeyle 5 milyon 812 bin TL. bedelle Artagan Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi'ne ve 16 saat kulesi için yapılan ihalenin Sözleşme bedeli 4 milyon 238 bin TL. den yine Artagan firmasına verildiği iddiası doğru mudur?

- Protokol yolu üzerine yapılacak saat kulesi için açılan “tasarım” işinin 5 Nisan'da yapılan sözleşmeyle “Mimar İstanbul” firmasına 75 bin TL bedelle verildiği iddiası doğru mudur?

- TURKER Mimarlık Planlama Şirketi, Artagan Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Mimar İstanbul Şirketi, Ş.A.M Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti., Detvar İnşaat Elektrik Mühendislik Taah. San. Tic. Ltd. Şti. ile Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketinin ortakları ve yöneticileri kimlerdir?

- Sonuçta 52 adet Saat Kulesi ve 5 adet şehre giriş kapısı için yaklaşık 35 Milyon TL. tutarındaki tüm işlerin adrese teslim ihalelerle düzenlendikleri iddiası doğru mudur?

- 52 adet şehre ve 5 adet şehre giriş kapısı ihalelerinin tek bir ihale halinde düzenlenmemesi, ihalelerde rekabet ve şeffaflık koşullarının oluşturulmamasından dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en az 20 milyon lira zarara uğratıldığı iddiası doğru mudur? CİHAN

Yorumlar