CHP’li Tanrıkulu: AKP Kürt meselesini elinde rehin olarak tutuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Hükümetinin Türkiye’nin Kürt meselesini elinde rehin olarak tuttuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Tanrıkulu: AKP Kürt meselesini elinde rehin olarak tutuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Hükümetinin Türkiye’nin Kürt meselesini elinde rehin olarak tuttuğunu söyledi.

Partisinin seçim çalışmalarına destek amacıyla Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Ercan Karakaş, Sezgin Tanrıkulu, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ve Parti Meclis Üyesi (PYM) Dursun Bulut’un aralarında bulunduğu CHP heyeti ilçede bulunan seçim bürosuna ziyarette bulundu. Parti yöneticilerinden seçim çalışmaları ve durum analiziyle ilgili bilgiler alan CHP heyeti, partililerle birlikte seçim çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

CHP heyeti adına seçim bürosunda gündemdeki konuları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Hükümetinin Türkiye’nin Kürt meselesini elinde rehin olarak tuttuğunu belirtti. Hükümetin çözüm konusunda gerçek bir irade sahibi olmadığını öne süren Tanrıkulu, “AKP'nin tek hedefi var oda seçimler. Eğer gerçek bir irade sahibiler ise, gerçek iradeleri varsa, Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi, Meclis orada. Çözüm konusunda Meclis'e gelen hiçbir şeye biz hayır dememişiz. O nedenle diyoruz ki bakın MİT yönetemez. Bu süreci Meclis'e yüklüyor. Ama sürekli bundan kaçmıştır. O nedenle bu meseleyi Başbakan’ın şahsından kurtarmamız lazım. Bu meseleyi Başbakanın iki dudağı arasından çıkarmamız lazım. Ülkenin bu meselesini Başbakanın rehin tutmasından kurtarmamız lazım. O nedenle elimizde bir fırsat var. Bu yolsuzluktan, bu rüşvetten ve sahtekarlıktan sonra elimizde bir fırsat var. O fırsatı bütün Türkiye’de değerlendirip 30 Mart’ta tüm Türkiye’ye mesaj verelim. Kendisini gözden geçirsin. Yani gelip bu bölgede çözüm deyip Meclis'e gelip hiçbir şey yapmamak doğru olmaz ve bu işin muhatabı da TBMM’dir. Şeffaf, açık bir süreçtir. Biz buna hazırız. Rahatlıkla söylüyoruz Türkiye’de çözümünde barışında ve diğer her konularda elimizi taşın altına koymaya hazırız.” diye konuştu.

'KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEDEN DEMOKRASİ OLMAZ'

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar ise, Türkiye'nin acilen demokratikleşmeye ve acilen barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayıp, "Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum. Bu sürede bu yörelerde çok dolaştım. Türkiye Kürt sorununu çözmeden, Kürt sorununun temel niteliklerini ortaya koyup bunun demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak görmeden ne demokrasiyi, ne insan haklarını, ne de özgürlükleri gerçekleştirebilir.” dedi.

CHP heyetini seçim bürosunda ziyaret eden BDP heyetinden Tatvan Belediye başkan adayı Abdullah Ok ise, “Bizim umudumuz isteğimiz, mücadelemiz ve çalışmamız bu ülkede kardeşçe, hukukun üstün olduğu emeğin kutsallığının, halkların kardeşliğinin öncelikli olduğu bir ülke olsun. Ana dilde eğitim olmazsa olmazımız. Tüm demokrasi güçlerine, tüm özgürlük güçlerine, yani genel olarak bölgedeki savaşın ülkemize sirayet etmeden son 30 yıllık çatışmalı ortamı da göz önünde bulundurarak sorunlarımızı demokratik çatı altında çözülmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar