CHP'li Tanrıkulu: AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ”Türkiye’de yasal veya yasadışı telefon dinlemeleriyle korku imparatorluğu yaratmayan çalışan AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanrıkulu: AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ”Türkiye’de yasal veya yasadışı telefon dinlemeleriyle korku imparatorluğu yaratmayan çalışan AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur.” dedi.

Yazılı açıklama ile yasal ve yasadışı dinlemeler konusunda daha önce AK Parti Hükümeti’ne yaptığı uyarıları hatırlatan Sezgin Tanrıkulu, “AKP, hiçbir zaman telefon dinlemelerinin önüne geçmeye çalışmadığı gibi, bu yöntemi sonuna kadar kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi, hiçbir hükümet, korku imparatorluğuyla ayakta kalamaz.“ ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de yasal veya yasadışı telefon dinlemeleriyle korku imparatorluğu yaratmayan çalışan AKP, kendi yarattığı canavarın esiri olmuştur.” diyen CHP’li Tanrıkulu, başından itibaren telefon dinlemelerinin yarattığı güvensizlik ortamından yurttaşların ciddi endişe duyduğunu, siyaset kurumunun yıprandığını ifade ettikleri ve bu yönteme son verilmesi için AKP’ye çağrı yaptıkları halde, ne ilettikleri soru önergeleri ne araştırma önergeleri ne de kanun tekliflerinin dikkate alındığını vurguladı.

Tanrıkulu, AK Parti’nin, hukuksuz bir biçimde elde edilen ses kayıtlarını seçim malzemesi olarak kullandığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da siyasî rakiplerine karşı bu kozu kullanmaktan geri durmadığına işaret ederek, “Yasadışı telefon dinlemeleri konusunda gerek avukatlık gerekse siyasetçi kimliğimle her zaman mücadele ettim. MİT 8 Nisan-30 Mayıs 2005 arasında, Türkiye'de telekom hizmeti veren bütün şirketlerin telefon üzerinden gerçekleşen iletişimlerin dökümlerini istemişti. MİT'in bu talebine izin verense, 6 Mayıs tarihli kararıyla, Diyarbakır 6. Ceza Mahkemesi olmuştu. Bu olayla ilgili zamanın Diyarbakır Barosu başkanı MİT hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve elde edilen kayıtların derhal imha edilmesini istemiştik.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar